Google, ucuz bir Pixel modeli üretmeyecek!

google

Dünyanın önde gelen teknoloji ve yazılım devi Google, birkaç ay sonra tanıtacağı yeni Pixel modeli hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Teknoloji sektörünün öncü isimlerden biri olan Google’ın akıllı telefon pazarına girişi bir hayli geç oldu. Birkaç sene öncesine kadar hep üçüncü parti üreticilerle çalışan Google, sonunda kendi logosunu taşıyan Pixel isimli modeli piyasaya sürmeye karar vermişti.

Google Pixel, tamamen üst segmente hitap eden ve dolayısıyla maliyetli bir modeldi. Akıllı telefon pazarına Apple’ın stratejisine benzer bir yöntemle merhaba diyen Google, şu aralar yeni Pixel modeli üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir raporda Google’ın yeni bir Pixel modeli üzerinde çalıştığı doğrulanmış hatta bu. Pixel modellerinden birisinin düşük bütçeli kullanıcıları hedefleyeceği iddia edilmişti.

Bu konu, geçtiğimiz günlerde AndroidPit’in konuğu olan Google’ın önemli ismi Rick Osterloh’a soruldu. Osterloh, Google’ın şu anda ucuz bir Pixel modeli çıkarmak gibi bir çalışmasının olmadığını ve Pixel isminin hep Premium olarak kalacağını belirtti.

Ucuz bir Pixel yaratmaya gerek duymadıklarını belirten Osterloh, giriş ve orta segmente hitap eden modelleri üçüncü parti geliştiricilere yaptırtmaya devam edeceklerini söyledi.

Böylece bir süredir ortalarda dolaşan ucuz Pixel modeli söylentileri de konu hakkında en yetkili ağızlardan biri olan Osterloh tarafından yalanlanmış oldu.

Bakalım Google ilk Pixel modeliyle yakaladığı başarıyı, bu sene satışa sunulacak olan yeni Pixel modeinde de devam ettirebilecek mi? Bu durum gerçekten büyük merak konusu.