Apple uydu üzerinden arama özelliğini genişletmeye devam ediyor

iPhone 14 Plus

Amerikalı teknoloji devi Apple, iPhone 14 serisiyle birlikte kullanıma sunduğu özelliğini daha fazla ülkede kullanıma sunmaya devam ediyor.

Apple uydu üzerinden arama özelliğini genişletmeye devam ediyor. Geçen yıl Apple, yeni iPhone 14 ve 14 Pro serisi akıllı telefonlarını tanıtırken, Acil Durum Uyduyla SOS özelliğini de devreye sokmuştu. Bu özelliği kullanıcılarına sunmaya başladıktan sonra, Apple odak noktasını bu hizmeti diğer bölgelere genişletmeye çevirdi.

Apple yeni güncellemesi ile saldırılara karşı tam koruma sağlayacak

En son gelişmeyle birlikte, Acil Durum Uyduyla SOS özelliği, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki iOS 16.1 veya daha yeni sürümünü kullanan Apple iPhone 14 ve iPhone 14 Pro kullanıcılarına sunuldu.

Bu iki ülkenin dahil olmasıyla, uydu özelliği artık Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Avusturya, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Avustralya ve Yeni Zelanda olmak üzere toplam 14 ülkede kullanılabilir durumda.

iphone 14

Apple uydu üzerinden arama özelliğini genişletmeye devam ediyor

Bu özellik, kullanıcıların hücresel ağ veya Wi-Fi bağlantısı olmadan acil durum hizmetlerine metin mesajları göndermelerini sağlıyor. Bu işlem için herhangi bir donanım ekleme veya ek yazılım gereksinimi yok. Kullanıcılar, bu yeni özellikle acil durum hizmetiyle iletişim kurduklarında, mevcut konumlarını ve yardıma ihtiyaç duyduklarına dair bir mesaj gönderiyorlar.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Ancak unutulmaması gereken bir nokta, bu özelliğin yalnızca gökyüzünün net bir görüş açısı olan açık alanlarda ve ağaçlar, binalar vb. engeller olmadan dışarıda işler durumda olduğu.

Mevcut durumda, Acil Durum Uyduyla SOS, iPhone 14 veya iPhone 14 Pro’nun etkinleştirilmesinden sonra iki yıl boyunca ücretsiz bir hizmet olarak sunuluyor. İki yılın sonunda, kullanıcıların hizmeti kullanmaya devam etmek için aylık bir abonelik ücreti ödemesi gerekiyor. Apple, bu özellik için ne kadar ücret almayı planladığını henüz duyurmadı. Apple uydu üzerinden arama özelliğini genişletmeye devam ediyor.

TECNO MEGABOOK T1, Red Dot tasarım ödülünü kazandı