Apple Ürünlerine Yasak Geldi!

Apple Urunlerine Yasak Geldi

Güvenlik çözümleri sunan Kaspersky ve Symantec ürünlerine yasak getiren Çin hükümeti, Apple ürünlerine de aynı yasağı uyguladı.

Bildiğiniz gibi Çin diğer ülkelerin aksine bir çok siteye erişimi yasaklamış, bir çok ürünün satışına da yasak getirerek yerelleştirme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Apple Urunlerine Yasak Geldi!

Yasakların ülkesi şimdi de teknoloji devine ait iPad ve MacBook‘lara güvenlik tehdidi oluşturdukları gerekçesiyle satışına yasak getirildi. iPhone‘nun güvenlik tehdidi oluşturduğunu iddia etmesinden yaklaşık bir ay sonra iPad ve MacBook satışlarına yasak getiren Çin, batılı firmalara karşı tavrını sertleştirmeye devam ediyor. Bloomberg’in tarafından verilen bilgilere göre teknoloji devine ait ürünlerin güvenlik tehdidi oluşturduğu gerekçesiyle yasak getirildi.

Temmuz ayında Çin hükumeti tarafından güncellenen satışına izin verilen elektronik ürünler listesinden on adet Apple ürününün çıkarıldığı duyurulmuştu. Listeden çıkarılan ürünler arasında iPad, iPad Mini, MacBook Air ve MacBook Pro da yer alıyordu. Çin Ekonomi Bakanlığı ve Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu’ndan (NDRC) yetkililer, bu ürünlerin Haziran ayında hazırlanan listede yer aldığını belirtmişti.

Teknoloji Devi Gelirlerine Büyük Darbe!

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan şirketin son mali dönemde 37.4 milyar dolar gelir elde etmiş ve bunun yüzde 16’sını Çin piyasası oluşturuyor. Ayrıca ülkede üçüncü çeyrek satışlarında iPad satışları yüzde 51 artış gösterirken Mac satışlarında yüzde 59 artış yaşanmıştı.

Apple sözcüsü Kristin Huguet, açıklama yapmaktan sakınırken, Çin Ekonomi Bakanlığı ve NDRC’den de bir açıklama gelmedi.

Resident Evil Remake Yolda!