Google yapay zeka skandalı ile gündemde

Google, internet servis sağlayıcıları ile ilgili problem yaşıyor!

Google’ın yapay zeka robotu LaMDA’nın bilince kavuştuğunu iddia eden Blake Lemoine, zorunlu ücretsiz izne gönderilmişti. İzin dönüşü ise işine son verilerek Google ile bağları koparıldı.

Google yapay zeka skandalı ile gündemde. Yapay zekanın insanlık için bir şans mı yoksa büyük bir felaket mi olacağı oldukça tartışılan bir konu. Birçok komplo teorisyeni, yapay zekanın hafife alındığını ve bu teknolojinin yakın bir gelecekte kendi bilinç düzeyine ulaşıp insanlığın sonunu getireceğini iddia ederken, bu fikre katılmayan diğer bir grupsa yapay zekanın ne kadar gelişirse gelişsin asla bir bilinç düzeyine ulaşamayacağını düşünüyor.

Google yapay zeka

İşte bu tartışmaların alevlenmesini sağlayan son gelişme ise Google’ın LaMDA projesinde yaşanmıştı. Uzun süredir bu projede görev alan kıdemli mühendis Blake Lemoine tarafından Google’dan habersiz olarak yapılan bir takım açıklamalarda, LaMDA’nın canlandığı ve artık bir bilince sahip olduğu iddia edilmiş ve bunun kanıtı olaraksa robot ile yaptığı konuşmanın bir bölümünü paylaşmıştı.

r asda

Google yapay zeka skandalı ile gündemde

Tabi bu açıklama üzerine derhal bir iç soruşturma başlatan Google, mühendisin söylediklerine kanıt oluşturabilecek bir veriye rastlanılmadığını açıkladı ve Blake Lemoine’u da zorunlu izne çıkarttı. Ancak bugün yaşanan gelişme gösterdi ki bu izne çıkartma olayı tamamen olayın unutulması için bir zaman kazanma planıymış.

microsoft yapay zeka

Bugün izin süresi dolarak işine geri dönen Blake Lemoine, Google binasına alınmayarak kendisinin işine son verildiği ve kendisine bundan sonra Google ile herhangi bir bağının kalmadığı bildirildi.

Space Tycoon : Metaverse’e özel sanal oyun alanı