Google yapay zeka konusunda sıkıntılar yaşıyor

Google yeni etkinliğinin içeriğini duyurdu

Teknoloji dünyasının yeni rekabet alanı olan yapay zekada, işler hiç de Google’ın istediği gibi gitmiyor.

Google yapay zeka konusunda sıkıntılar yaşıyor. Teknoloji dünyasında gündem çok hızlı bir şekilde değişebiliyor. Birkaç gün öncesine kadar katlanabilir akıllı telefonları tartıştığımız bu sektörde, şimdilerde yapay zekaların yarışından bahsediyoruz.

Google, aramada müstehcen resimleri bulanıklaştıracak

Bu ateşin fitilini ilk yakan isim tabi ki ChatGPT. Ancak artık Google tarafından geliştirilen Bard’da bu rekabetin içerisinde yer alabilmek için gün sayıyor. Bununla birlikte Google’ın yapay zekası, tanıtım sırasında verdiği bir cevap yüzünden şirkete kar ettireceğine milyarlarca dolar zarar ettirdi.

Google yeni etkinliğinin içeriğini duyurdu

Google yapay zeka konusunda sıkıntılar yaşıyor

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen tanıtım esnasında Bard’a James Webb Uzay Teleskobu ile ilgili bazı sorular soruldu. Genel anlamda gayet akıcı ve etkileyici yanıtlar veren Bard’ın verdiği bilgilerden birinin yanlış olduğu anlaşılınca, bir anda yeni yapay zekaya duyulan güven de tuzla buz olmuş oldu. Tabi bu durum şirketin hisse senedi değerlerinin de neredeyse %10 oranında düşmesine neden olunca, Google’ın üst şirketi Alphabet birkaç saat içerisinde 100 milyar dolar zarar etmiş oldu.

google

Öte yandan sektörün en önemli yapay zeka ismi olan ChatGPT ise popülaritesini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Her sektörden kullanıcının günlük binlerce sorgulama yaptığı ChatGPT’nin ücretli sürümüne de yoğun ilgi olduğu bilgileri gelirken, popüler yapay zekayı arama motoru Bing’e entegre eden Microsoft yıllardır geride kaldığı bu rekabetten ChatGPT sayesinde öne geçebileceğini düşünüyor.

TCL yeni akıllı ekranını piyasaya sürdü