Google Translate uygulaması güncellendi

google translate2

Geçtiğimiz Kasım ayında önemli bir güncelleme ile tüm çeviri alt yapısını değiştiren Google Translate, şimdi daha fazla dili, düzgün bir şekilde çevirebilecek.

Android ve iOS için en başarılı çeviri uygulamalarından biri olan Google Translate, geçtiğimiz Kasım ayında aldığı devasa güncelleme ile son derece başarılı bir yazılım haline gelmişti. Google ilk etapta, Almanca, Fransızca, Çince, Japonca, Portekizce. Korece, Türkçe ve İngilizce metinlerinin çok daha düzgün çevrilmesini sağlayan bir güncelleme yayınlamıştı.

Bu dillerin yanına yenilerinin ekleneceğini açıklayan yazılım devi, bu sözünü tuttu. Google Translate artık yukarıda saydığımız dillerin yanı sıra Hintçe, Rusça ve Vietnam dillerini de çok daha doğru bir şekilde diğer dillere çevirebiliyor. Yani artık bazı sosyal medya uygulamaları üzerinden Rusya’dan bulduğunuz arkadaşlarınızla, çok daha akıcı bir şekilde sohbet edebileceksiniz.

Şimdilik Google Translate’in web yazılımında hayata geçirilen bu güncelleme yakında hem iOS hem de Android platformu için yayınlanacak.

google translate

Google, bu dillerin yanına çok yakında yenilerinin ekleneceğini de belirtti. Öyle görünüyor ki Google Translate sayesinde yabancı bir ülkeye gittiğimizde karşılaşacağımız olası dil problemleri de yakın gelecekte tarih olacağa benziyor.