Google Toplu İşten Çıkarma Yapıyor

Google Toplu İşten Çıkarma Yapıyor

Google son dönemlerde ciddi işten çıkarımlar ile gündeme gelmişti, görünüşe göre bu durum devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Salı günü Engadget’e konuşan bir şirket sözcüsü, Pixel, Nest, Fitbit, Google Asistan ve temel mühendislik bölümlerinden binden fazla çalışanı işten çıkardıktan günler sonra arama motoru devinin reklam satış ekibinde “yüzlerce rolü” kaldırdığını söyledi. Şirket, yaptığı açıklamada, “Her yıl, reklam müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak üzere ekibimizi yapılandırmak için sıkı bir süreçten geçiyoruz” dedi. “Müşterilerimizi hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için doğru uzman ekiplerle ve satış kanallarıyla eşleştiriyoruz. Bunun bir parçası olarak, dünya çapında birkaç rol ortadan kaldırılıyor. Bunun neticesinde etkilenen çalışanlar, ekipteki veya Google’ın başka yerlerindeki açık rollere başvurabilecek” ifadelerini kullandı.

Google

Sözcü, kesintilerden etkilenen çalışanların tam sayısı veya bulundukları yer hakkında bilgi paylaşmayı reddetti. Haber ilk olarak Google’ın baş işletme sorumlusu Philipp Schindler’in Salı günü personele gönderdiği bir notu alan Business Insider tarafından bildirildi.

Google’ın son kesintileri, 2023’te binlerce kişiyi işten çıkaracak olan teknoloji şirketlerindeki işten çıkarma eğilimini sürdürüyor. Örneğin Amazon, video oyunu yayın hizmeti Twitch, Prime Video, MGM Studios ve bu yılın ilk iki haftasında yüzlerce işçiyi işten çıkardı. Sesli. Discord, Meta, Unity ve Duolingo da 2024’te çalışanlarını işten çıkardı. Bu süreç biraz daha devam edebilir.

Apple, Kan Oksiyeni Ölçümü Özelliğini Watch Series 9 ve Ultra 2’den kaldıracak