Apple 100’den Fazla Kişiyi İşten Çıkardı

123

Geçtiğimiz sene başından bu yana teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar yaşandı. 2024’te bu durum devam edecek görünüyor. Apple’ın birçok çalışanıyla yollarını ayırdığı raporlandı.

Reddit’te IcyCrow12 nickli kullanıcı Layoffs Subreddit’in de Apple‘ın San Diego’daki veri operasyonu merkezini kapatarak 120 kişiyi işten çıkardığını yazdı. IcyCrow12 işine son verilen ekipte olduğunu belirterek, “Apple’ın insanları işten çıkarma şekli ilginçti. Yeniden yapılanma olduğu söylendi. Herkese Teksas’ta taşınma veya tazminat alma seçeneği sunuldu. Karar vermek için şubat sonuna kadar süremiz var. Hepimiz için üzücü beklenmedik bir haber. 2024’ün böyle başlayacağını düşünmemiştim. Benim ilk işten çıkarılmam. Bu tipik bir durum mu? Şirketler insanları öylece hemen kovar mı?” açıklamasını yaptı.

Konuya cevap veren diğer kullanıcılar Apple’ın bir şekilde makul davrandığını, hatta Teksas’ta iş seçeneği sunduğu yorumunda bulundu. Kullanıcılardan bir tanesi, “Eğer imkanın varsa taşınıp işe başlayabilirsin. Benim böyle bir fırsatım bile olmadı. Sabah toplantı yaptık, öğleden sonra işten çıkarıldığıma dair e-posta gönderdiler. Sabah her şey güzeldi, yüzüme gülüyorlardı. Öğleden sonra hayatım cehenneme döndü” dedi. Bir başkası, “Senin adına üzüldüm. İşten çıkarılmanın iyi bir yanı yok yine de teklif sunmuşlar. Eski iş yerim tazminatımı en düşük şekilde ödemek hatta tazminatı hiç vermemek için türlü taklalar atmıştı” yorumunu yaptı.

apple 1

Diğer bir teknoloji devi Google’ın 2024’te 30 bin kişiyi işten çıkarabileceği raporlandı. The Information’ın haberine göre Google yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Yeniden yapılanmanın en çok reklam satış departmanını etkilemesi bekleniyor.

Yapay zekanın dijital reklamcılıkla ilgili gelir akışları üzerinde dönüştürücü etkisi var. Bu işlerde insan gücüne olan ihtiyaç potansiyel olarak azalacağı için işten çıkarmaların yaşanabileceği tahmin ediliyor. Yapay zekanın iş gücüne katılması reklam satışları dışında müşteri destek hizmetini de etkileyecek. Bu stratejik değişim Google’ın çeşitli departmanlarında yaşanan küçülmelerle de uyumlu.

Gears of War Collection Test Aşamasında