Google Haritalar Sonunda Beklenen Özelliği Sundu

Google Haritalar Sonunda Beklenen Özelliği Sundu

Google Haritalar nihayet tüneller için beklenen özelliği sundu. İşte tüm detaylar.

9to5Google’ın haberine göre Google nihayet diğer GPS uygulaması Waze gibi tünellerde veya uydunun diğer ölü bölgelerinde gezinebilmeniz için Bluetooth işaretçilerine destek ekledi. Bu özellik, Android için Google Haritalar’da geniş çapta kullanıma sunuldu, ancak iOS sürümünde hala eksik. Bir hatırlatma yapacak olursak, Bluetooth işaretçileri, GPS sinyallerinin geçemediği yer altında size navigasyon ve trafik bilgisi sağlamak üzere tasarlanan şeylerdir. Waze Beacons olarak da bilinen bu cihazlar, Google’a göre kullanıcıdan herhangi bir veri toplamadan “kullanıcının telefonuna veya tabletine tek yönlü bir sinyal gönderen, pille çalışan, düşük enerjili mikro denetleyici donanımıdır“. New York City, Paris, Sidney, Rio ve diğer birçok şehirde yeraltına kuruluyorlar. Waze bu özelliği ilk olarak 2016 yılında başlattı.

Google Haritalar Sonunda Beklenen Özelliği Sundu

İşlev varsayılan olarak etkin değil, bu nedenle kendinizin açması gerekecek. Bunun içib Haritalar’da Ayarlar > Navigasyon Ayarları’na gidin ve ardından listenin alt kısmına yakın bir yerde “Sürüş Seçenekleri”ni bulun. Bunların altında Bluetooth tünel işaretlerini göreceksiniz, buraya tıklayarak özelliği açabilirsiniz.

Bu özellik ilk olarak Ekim 2023’te bazı beta kullanıcılar ve diğer kullanıcılar için gösterilmeye başlandı, ancak şu anda birincil sürümde. Özellikle çok şeritli ve çıkışlı zorlu tünellerde navigasyonu önemli ölçüde kolaylaştıracak. EV şarj bilgileri, yapay zeka yetenekleri, Sürükleyici Görünüm ve daha fazlasını içeren bir dizi yeni özelliğin en sonuncusu.

Apple, Kan Oksiyeni Ölçümü Özelliğini Watch Series 9 ve Ultra 2’den kaldıracak