Google Gemini’nin Kulaklıklarda Kullanılması İçin Çalışıyor

123 4

Teknoloji devi Google yapay zeka asistanı Gemini’nin kulaklıklarda kullanılmasını istiyor. Şirket bunun için çalışmalar yapıyor.

Google yakın zamanda Bard’ın ismini Gemini olarak değiştirdi ve yeniden markalaşmaya gitti. Daha gelişmiş olan yeni yapay zeka hizmeti ABD, Güney Amerika, Afrika, Kanada gibi yerlerde kullanıma sunuldu. Gemini, Android ve iOS’ta Google Asistan’ın yerini alacak. Ancak Mountain View merkezli firmanın farklı planları var, yapay zeka teknolojisini daha da yaymak istiyor. Hedefte kulaklıklar bulunuyor.

9to5Google sitesi Google uygulamasının beta sürümünü (15.6) inceledi ve Gemini mobil uygulamasına kulaklıklardan erişmek için bir takım çalışmaların olduğunu keşfetti. Fakat Gemini’nin ne zaman kulaklıklar için adapte edileceği ve kullanıma sunulacağı tam olarak belli değil. Şirkete aşina bir kaynak bazı kulaklıkların eski teknolojiyle uyumlu olduğunu ve çözülmesi gereken engellerin bulunduğunu söyledi.

google

The Information’ın haberine göreyse firma yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Yeniden yapılanmanın en çok reklam satış departmanını etkilemesi bekleniyor.

Yapay zekanın dijital reklamcılıkla ilgili gelir akışları üzerinde dönüştürücü etkisi var. Bu işlerde insan gücüne olan ihtiyaç potansiyel olarak azalacağı için işten çıkarmaların yaşanabileceği tahmin ediliyor. Yapay zekanın iş gücüne katılması reklam satışları dışında müşteri destek hizmetini de etkileyecek. Bu stratejik değişim şirketin çeşitli departmanlarında yaşanan küçülmelerle de uyumlu.

World of Warcraft’ta Keşif Sezonu 2. Aşama Şimdi Oyunda