Apple, Kan Oksiyeni Ölçümü Özelliğini Watch Series 9 ve Ultra 2’den kaldıracak

Apple, Kan Oksiyeni Ölçümü Özelliğini Watch Series 9 ve Ultra 2'den kaldıracak

Apple geçtiğimiz dönemlerde yeni akıllı saatleriyle ilgili sorun yaşayıp bazı yasaklamalarla gündeme geldi. İşte tüm detaylar.

Görünüşe göre Apple, Watch Series 9 ve Ultra 2 cihazlarındaki ithalat yasağını aşabilecek ve önemli bir özelliği kaldırdıktan sonra bu ürünleri bir kez daha ABD’de satabilecek. Apple’a karşı bir patent anlaşmazlığı davası açan Masimo’nun temyiz mahkemesi hakimine yazdığı bir mektuba göre şirket, bundan sonra ABD’de sattığı Apple Watch birimlerinden Blood Oxygen uygulamasını kaldırarak yasağın dışına çıkabilir. Mektuba göre, ABD Gümrük ve Sınır Koruması (CBP), “Apple’ın yeniden tasarımının, Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun (ITC) iki cihaza yönelik ithalat yasağının kapsamı dışında kaldığını” belirledi. Şirket, CBP’ye “Yeniden Tasarlanan Saat Ürünlerinin kesinlikle nabız oksimetresi işlevselliği içermediğini” söyledi. Masimo’nun mektubunda, CBP kararıyla ilgili diğer ayrıntıların gizli olduğu ve mevcut durumda “kararın kamuya açık bir versiyonu bulunmadığı” belirtiliyor.

Apple, Kan Oksiyeni Ölçümü Özelliğini Watch Series 9 ve Ultra 2'den kaldıracak

Ancak Reuters’e göre, ITC’nin aynı fikirde olmaması halinde CBP’nin kararı bozulabilir. Teknoloji devinin değiştirilmiş Watch Series 9 ve Ultra 2 birimlerini ABD’deki lokasyonlarına zaten gönderdiği söyleniyor, ancak mağazalara üst kademelerden yeşil ışık alana kadar yeni sürümleri açmamaları veya satmamaları söylendiği bildirildi. Şirket saatlerini satamadığında maddi kayıba ugradığı için sorun yaşadığını söylemişti, öyle ki saatlerini kandaki oksijeni yanlış ölçecek olsa dahi satmak istemişlerdi. Şimdi ise tek yol bu özellikleri kaldırmak gibi duruyor.

TÜRKİYE CITROËN’İN DÜNYADA EN BÜYÜK 3’ÜNCÜ PAZARI OLDU!