Google Duplex özelliği iPhone’a da gelecek!

Google

Yapay zeka özelliklerinin kullanıldığı en önemli araçlardan bir tanesi de Google Duplex oldu. İstediğiniz zaman ve saatte sizin yerinize görüşme yapan bu özellik sayesinde, hayatınız daha da kolaylaşacak.

Asıl haber Google Duplex özelliğinden ziyade bunun tüm iPhone modellerine gelecek olması. Google; yapay zeka konusunda en çok mesafe kaydeden lider şirketlerden bir tanesi. Şirket, yapay zeka alanındaki çalışmalarını tüm akıllı telefon üreticilerine yaymak istiyor.

Google Duplex, tüm rezervasyon işlemlerinizi gerçekleştirebilecek

Google’ın I/O geliştiriciler konferansı kapsamında tanıtılan bu yeni hizmet, kullanıcıların tüm işletmelerden kolayca rezervasyon yaptırmasını sağlıyor. Öncelikli olarak Google üzerinden mekan araması yapıyorsunuz. Hemen ardından karşınıza bu mekan ile ilgili veriler, Google tarafından gönderiliyor.

google duplex ia

Bu verilerden sonra Google Asistan, mekanı aramak isteyip istemediğinizi soruyor. Vereceğiniz cevaba göre Google Asistan, mekanı arayıp rezervasyon yaptırıyor veya bunu erteliyor.

Normal şartlarda bu özellik; yalnızca Google Pixel akıllı telefonlarda kullanılıyordu. Ancak Google Duplex destek sayfasında göründüğü kadarıyla, artık iPhone model cep telefonlarında da kullanılabilecek. Google şirketi muhtemelen bu özelliği, ilerleyen dönemlerde daha da geliştirecek.

Google Asistan özellikleri her geçen yıl daha farklı özellikler kazanıyor. Google şirketinin temel hedeflerinden bir tanesi de, yapay zekayı Asistan ile tam olarak entegre edebilmek. Şu an için bu sınırlı bir şekilde yapılabilse bile şirket, çok daha geniş hizmetler vermek istiyor.

Google Plus kapanıyor! Verilerinizi indirmek için son gün bugün!