Google Çin’de Yapay Zeka (AI) Merkezi Açacak

Google yapay zeka

Google, tesisin Güney Asya’da bir ilk olacağını ve yerel yeteneklerin istihdam edilmesini hedeflediklerini açıkladı. Şirketin web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, Google yeni araştırma merkezinin yapay zeka (AI) geliştirme noktasında büyük bir önem teşkil ettiğini açıkladı. Silikon Vadisi, AI’nin geleceğine inanıyor ve çalışmalarında bu alana ağırlık veriyor. Ayrıca Çin hükümetinin AI geliştirmelerine destek vereceği düşünülüyor.

Google, internet hizmetlerinin ülkede engellenmesine rağmen, Çin’de bir araştırma merkezi açarak yapay zekaya (AI) çalışmalarını derinleştiriyor.

Yapay zeka araştırmaları, otonom otomobillerden , otomatik fabrikalara ve yüz tanıma yazılımlarına kadar bir dizi teknolojiyi geliştirme potansiyeline sahip. Google Bulut AI‘den sorumlu bilim adamı Fei-Fei-Li yaptığı açıkalamada, ” Silikon Vadisi, yapay zeka çalışmalarına ağırlık vermesi hayatı tüm dünyada hayatı daha iyi bir hale getirecek” dedi.Pekin’de yeni açılacak AI araştırma merkezleri mevcut Londra, New York, Toronto ve Zürih merkezlerinden çok daha kalabalık bir kadroya sahip olacak.

Şirketin sözcüsü Taj Meadows, AFP haber ajansına verdiği demeçte, bu atılım ile Çin’de toplam 2 ofisimiz ve 600 çalışanımız olacak dedi.
Ancak Google‘ın bir dizi web hizmeti Çin’de yasaklı. Hükümet, geçen sene bir çok yeni sansür ve kısıtlama ile yabancı şirketlerin üzerine sıkı bir denetim getirdi. Çin’li muhalifler büyük güvenlik duvarı olarak adlandırılan sofistike sansür sistemini eleştiriyorlar.

Geçtiğimiz hafta ülkenin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Çin’in AI’ye yönelik ulusal planını konuşmak için  bir toplantı yaptı. Toplantıya Komünist Parti üyeleri ve üst düzey yetkililer çağırıldı.

Toyota EV Pillerini Panasonic ile Birlikte Geliştirecek