Google Tensor G2 yongası, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’ya mütevazı bir hız artışı sağlıyor

Google Pixel 7 Ultra

Yeni bir Pixel telefon grubu kalbinde yeni bir çiple geliyor: Google’ın Tensor G2’si.

Google Tensor G2 yongası, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’ya mütevazı bir hız artışı sağlıyor. Şirketin ilk özel mobil çipi olan geçen yılki Tensor gibi, özellikle Pixel 7, Pixel 7 Pro ve Pixel Tablet’in yeni özellikleri etrafında inşa edilmiş AI ile aşılanmış bir güç merkezi. Ayrıca cihazda güvenlikle ilgilenen yenilenmiş bir Titan M2 yongası ile birleştirilecek.

Telefon yanında şarj cihazı vermeyen üretici sayısı hızla artıyor

Pixel lansman etkinliği sırasında sahnede, Google Başkan Yardımcısı Brian Rakowski, Tensor G2’nin Pixel 7’nin daha hızlı Asistan sorgularının yanı sıra sesli çeviri, sesle yazma ve daha fazlasını içeren ses özelliklerini güçlendireceğini söyledi. Sesle yazmanın klavyeyi kullanmaktan yaklaşık iki buçuk kat daha hızlı olduğunu ve bu özelliğin daha fazla insanın güvendiği bir özellik haline geldiğini kaydetti. Hatta sesli yazarken “kalp gözlü kedi” istemek gibi emojileri görsel olarak tanımlayabileceksiniz.

Google Tensor, 3 yaşındaki Apple A12 Bionic'e yenildi!

Google Tensor G2 yongası, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’ya mütevazı bir hız artışı sağlıyor

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’da, Tensor G2, odak dışı fotoğrafları netleştirebilen Photo Unblur’un yanı sıra, fotoğrafları çok fazla kalite kaybetmeden dijital olarak patlatan Super-Res Zoom’u da etkinleştiriyor. Bonus olarak: Ayrıca Tensor G2’nin tüm özelliklerini kullanarak eski fotoğraflara rötuş yapabileceksiniz. Diğer özelliklere gelince, Tensor G2, Gece Görüşü fotoğraflarının iki kat daha hızlı işlenmesini sağlıyor ve videolarınızın odaklanma şeklini ustaca yönlendirebilen Sinematik Bulanıklaştırma moduna sahip. Elbette, orijinali kadar çığır açıcı değil, ancak Tensor G2, Google’ın Pixel telefonun yazılımı ve donanımı arasında hala güçlü bir uyum sağlamaya kararlı olduğunu gösteriyor.

Google Pixel 7 1

Tensor G2 yongası, selefi gibi iki “Büyük” CPU çekirdeği, iki “Orta” çekirdeğe ve dört “Küçük” çekirdeğe sahip. Saat hızları, Büyük ve Orta çekirdeklerde kelimenin tam anlamıyla yalnızca 5 MHz ve 10 MHz – ve Google, Büyük ve Küçük çekirdekli Arm Cortex X1 ve A55 yongalarına bağlı kalıyor. Tek büyük güncelleme mi? Tensor G2’nin Orta çekirdeği artık A76 yerine Arm A78 kullanıyor. Google, G2’nin ayrıca “yeni nesil” bir TPU AI hızlandırıcı çalıştırdığını söylüyor.

Nothing yeni kablosuz kulaklık modelini bu ay tanıtacak