Amazon önemli bir değişiklik ile gündemde

Amazon önemli bir değişiklik ile gündemde

Amazon Soğutucuya benzeyen ve kaldırımlarda dolaşabilen küçük bir makine olan Scout robotu artık kimsenin paketlerini teslim etmeyecek. İşte tüm detaylar.

Söz konusu teslimat robotu ülkemizde zaten mevcut değildi ancak kullanıma sunulduğu yerlerde de artık kullanımdan kaldırılacak. E-ticaret devi, deney makinesi için saha testlerini durdurdu ve programı “yeniden yönlendiriyor”. Bloomberg’e göre, Scout ekibi dağıtıldı ve 400 üyesinin çoğuna şirket içinde yeni pozisyonlar teklif edilecek.

Amazon önemli bir değişiklik ile gündemde

Amazon sözcüsü Alisa Carroll, Reuters’e şirketin projeyi tamamen terk etmeyeceğini söyledi. Yine de, teslimatlar için otonom robot kullanımını düşünmek için yalnızca bir iskelet ekibi kalacak ve bu, soğutucu benzeri Scout’un sonu olduğu anlamına gelebilir. “Scout sınırlı saha testimiz sırasında benzersiz bir teslimat deneyimi yaratmak için çalıştık, ancak geri bildirim yoluyla programın müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamayan yönleri olduğunu öğrendik. Sonuç olarak, saha testlerimizi sonlandırıyor ve programı yeniden yönlendiriyoruz. Bu geçiş sırasında çalışanlarımızla birlikte çalışıyoruz, onları deneyim ve becerilerine en uygun açık rollerle eşleştiriyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Amazon, Scout’u 2019’da test etmeye başladı ve başlangıçta Amazon’un Seattle ana üssünün kuzeyindeki paketleri teslim etmek için altı birim görevlendirdi. Makine, bir teslimat rotasını otonom olarak izleyebilir ve bir müşterinin ön kapısında durup bekleyebilir. Oldukça kullanışlı gibi görünen bu sistem artık veda ediyor. Sistem kademeli olarak kaldırılabilir.

 

Google Pixel Watch Uygulaması Google Play’de kullanıma sunuldu