Google Stadia için beklenmedik bir karar verdi

google stadia 1

Yazılım tarafında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Google bulut oyun servisi Stadia için kurduğu oyun stüdyolarını kapatma kararı aldı. İşte detaylar.

Google bulut oyun servisi Stadia’yı tanıttığında bundan bir devrim olarak bahsetmişti. Hatta o dönemde herkes Google’dan oyun konsolu tanıtmasını bekliyordu. Fakat Google dönemin konsollarından çok daha güçlü bir performans sunan bulut oyun servisi Stadia’yla karşımıza çıktı.

Google bulut oyun servisini öyle bir anlattı ki herkes bu servisin gelecekte konsolları yok edeceğine inandı. Öyle ki bir dönem yeni nesil konsollara gerek olup olmadığına dair söylentiler çıktı. Peki sonrasında ne oldu? Tam bir hayal kırıklığı.

Google Stadia

Google Stadia için şok karar

Stadia, internet hızının Türkiye’den çok daha üst seviyelerde olduğu bölgelerde bile ağır şekilde çuvalladı. Oyunlarda yaşanan gecikmeler servisin büyük bir fail olmasına zemin hazırladı.

Her ne kadar bu hatalar sonradan giderilmiş olsa da Stadia’nın ilk izlenimi hiç de olumlu değildi.

Tüm olumsuzluklara karşın Google Stadia’dan umutunu kesmiş değil. Son sızdırılan bilgilere göre Google Stadia’ya özel oyunlar geliştirmesi için kurduğu stüdyoları da kapatıyor. Sonuçta oyun geliştirmek zor bir süreç. Stüdyoya yetenekli geliştiricilerin alınması, oyunun senaryosu, yapımı vs. derken ilk doğru dürüst oyunun çıkması 5-6 yılı bulabilirdi.

Muhtemelen Google da bu durumu göz önünde bulundurup mevcut stüdyoları kapatma kararı aldı.

Godzilla vs. Kong filminin sonu sızdırıldı