Google S Pen desteğine önem veriyor

Google siyasi tarafsızlık

Google’ın uzun yıllar önce terk ettiği tablet piyasasına dönüş bileti olan Pixel tablet için çok önemli bir iddia ortaya atıldı.

Google S Pen desteğine önem veriyor. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Google, tablet piyasasında aradığı başarıyı bulamamasının ardından yıllar önce bu pazardan çekildiğini duyurmuştu. Ünlü teknoloji devi gerçekten de uzun zamandır bu kategoriden elini ayağını çekmiş vaziyetteydi. Bununla birlikte, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen I/O Geliştirici Konferansı’nda Pixel Tablet ile yeniden bu pazara döneceğini duyuran Amerikalı şirket bu haberle herkesi şaşırtmıştı.

Google1

Bununla birlikte, bu açıklamanın ardından sızıntılar da peşi sıra gelmeye başladı. Bir duyum hesabı, Google tarafından isimsiz bir cihaz için USI sertifikasına başvurulduğunu duyurdu.

Google S Pen desteğine önem veriyor

Açılımı Universal Stylus Initiative olan USI sertifikası, küresel piyasada bulunan bütün cihazlarda kullanılan kalemlerin, standartlaşması amacını taşıyan bir proje. İşte isminden de anlaşılacağı üzere, bu iddialara göre Google Pixel tablet kalem desteğiyle gelebilir.

Googleı Avrupada Zor Günler Bekliyor

Eğer iddialar gerçekten doğruysa ve Google Pixel tablet kalem desteğine sahip olacaksa bu piyasanın diğer aktörleri için çok önemli bir gözdağı olabilir. Çünkü Google’ın uzun yıllardır bu pazardan uzak olduğu ve bu sebeple de dönüşünün muhteşem olabilmesi için cihazı üstün özelliklerle donatacağı düşünüldüğünde, bu özelliklere ilave olarak eklenmiş bir harici kalem, Google Pixel tablete çok önemli avantajlar kazandıracaktır.

iPad Pro 1112.9 vs Galaxy Tab S4 vs Google Pixel Slate Specs comparison

Tabi her şeyin dönüp dolaşıp geldiği nokta bu cihazın ne zaman çıkacağı ve fiyatının ne kadar olacağı. Bu iki başlık hakkında ise şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Bitcoin için fiyat artışı nasıl gerçekleşecek? Ünlü analist açıkladı