Xiaomi Pad 6 serisi 120W hızlı şarj özelliği ile gelecek

Geçen yıl Xiaomi, Mi Pad 5’i, yani Xiaomi Pad 5’i birden fazla pazarda piyasaya sürdü. Şirket şimdi yeni serisini çıkarmaya hazırlanıyor.

Gelen son raporlar markanın muhtemelen Xiaomi Pad 6 serisine ait yeni bir tablet üzerinde çalıştığını ortaya koydu, şirketin seri için dört tabletin piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Rapora göre bu tabletlerin dört model numarası olacak: Xiaomi Pad 6, Pad 6 Pro ve Pad 6 Pro 5G’ye karşılık gelen L81, L81A, L82 ve L83 ve bir Redmi tablet. Pad 6 serisi, orta sınıftan amiral gemisi segmentine odaklanırken, şirket Redmi tableti uygun bir fiyat etiketi ile piyasaya sürecek.

Xiaomi Pad 6

Rapor, bu tabletlerin hem MediaTek hem de Qualcomm’a ait iki işlemci varyantında geleceğini belirtiyor , ancak şu anda hangi bölgenin hangi SoC varyantlarını alacağı belli değil. En üst model, muhtemelen Xiaomi Pad 6 Pro 5G’nin Snapdragon 8+ Gen 1 ve Dimensity 9000 SoC ile geldiği söyleniyor.

Bunun dışında, rapor, gelecek tabletlerin hızlı şarj kapasitesinin kablolu bir bağlantıda mevcut nesil 67W’dan 120W’a yükseleceğini belirtiyor. Pad 6 serisinin ayrıca 144Hz LTPO ekranlara, güçlü hoparlörlere ve tabletler için daha yeni bir MIUI sürümüne sahip olması bekleniyor. Bu söylentilerin doğru olduğu ortaya çıkarsa, yaklaşan tablet orta sınıf ve amiral gemisi seviyesinde en iyi fiyat/performans değerine sahip olabilir.  Yeni nesil Xiaomi tabletlerinin Ağustos 2022’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bakalım süreç neler gösterecek.

Google Pixel Tablet, Stylus kalem desteği ile gelecek