Google rekor kırdı!

1411580979 google rekor

Reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan Amerikan anonim şirketi Google hisse senetlerinde büyük bir yükseliş ile kendi rekorunu kırdı.

Google kurulduğu günden bu yana sürekli yeni projeler ve yenilikçi anlayışıyle büyüyerek yoluna devam etti.Kazandığı ve kazandırdığı paralar ile gündemden hiç düşmeyen firma özellikle internet ortamında büyümesini devam ettiriyor.Her yeni uygulama ve hizmetleri ile tercih edilen ilk firma olması sebebi ile şu ana kadar en hızlı kar eden şirket unvanını da dün itibari ile aldı. Dünyanın en ünlü arama motoru olan Google’ın hissesi yüzde 16.29 yükseliş ile 699.62 dolara kadar çıktı.

google-borsa

Bu rakam şirket için tarihinin en yüksek yükselişi olarak kayıtlara geçmiş olup, firmanın bir günde değeri 65 milyar dolar artmış oldu.En değerli şirket unvanını Apple‘dan alamasa da farklı rekorun sahibi oldu.Bu yükseliş birçok firmanın mevcut piyasa değerinden dahi daha fazla.Daha önceden Exxon 55.7 milyar dolar; Apple 46.4 milyar dolarlık bir artış yakalamış idi. Google’ın yaşamış olduğu bu günlük artış ise pek çok firmanın piyasaya değerinden bile fazla olmuş durumda. Google‘ın yaşamış olduğu bu artış piyasada ki değerini 468 milyar dolara çıkartmış oldu.Google  ileride Apple’ın hakimiyetine son verir mi bilinmez, ama önümüzdeki yıllarda daha bir çok sektöre giriş yapacağı ve insanlar tarafından takdir edilen bir şifrket olmaya devam edecek. Öyle ki firmanın  kurumsal felsefesini: “kötülük yapmadan da para kazanılabilir”, “takım elbise giymeden de ciddi olunabilir” ve “iş kamçılayıcı; rekabet eğlenceli olmalıdır” gibi özgür prensipler üzerine kurmuştur.

 

iPhone için 1000 dolarlık kılıf