OnePlus 11 beklenenden önce satışa çıkacak

OnePlus 11

7 Şubat’ta düzenlenecek etkinlikle global lansmanı gerçekleşecek OnePlus 11, bundan bir ay önce Çin’de satışa sunulacak.

Hatırlarsanız OnePlus, geçtiğimiz hafta Weibo üzerinden paylaştığı afişlerle, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu OnePlus 11’in 7 Şubat’ta tanıtılacağını duyurmuştu. Bu yüzden telefonun bu tarihte satışa sunulacağı tahmin ediliyordu. Ancak gelen son bilgiler gösteriyor ki OnePlus tarafından paylaşılan bu 7 Şubat tarihi aslında telefonun global lansmanı içinmiş. Çünkü telefon, bu tarihten neredeyse bir ay önce Çin’de satışa sunulacak.

OnePlus, bugün yine Weibo üzerinden bir paylaşım yaparak, OnePlus 11’in 4 Ocak’ta Çin’de resmi olarak tanıtılacağını ve ardından Çin’de satışa sunulacağını duyurdu.

oneplus 11 3

OnePlus 11, Volkanik Siyah ve Orman Yakutu olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde sızdırılan görsellerde her iki renk seçeneğini de görme şansı yakalamıştık.

Daha önce gelen bilgilere göre telefon 6.7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın çözünürlüğünün ise QHD+ olacağı söyleniyor. Şu sıralar çıkan diğer amiral gemisi akıllı telefonlar gibi OnePlus’ın yeni amiral gemisi de Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak. Bu yonga setine 16 GB RAM eşlik edecek.

Tasarımıyla dikkat çeken arka kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX890 olacak. Ona 48 megapiksellik geniş açılı IMX581 ve 32 megapiksellik IMX709 telefoto lens eşlik edecek.

OnePlus 11’in şarj hızı 100W olacak. Telefonun batarya kapasitesi henüz kesinleşmemiş olsa da daha önce gelen bilgiler 5000 mAh olacağını gösteriyor.

Red Magic 8 Pro resmen tanıtıldı