Google Pixel Tablet, Stylus kalem desteği ile gelecek

t2

Google IO 2022 sürprizlerle doluydu çünkü şirket Pixel 7 ve hatta yeni bir Pixel Tablet gibi bazı beklenmedik cihazların haberini vermişti. Şimdi tablet hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı.

Google Pixel Tablet, teknoloji devinin yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığını doğrulayan inanılmaz derecede bilgiler paylaşılmıştı. Ancak piyasaya sürülmesine daha bir yıl var ve cihazla ilgili çok fazla ayrıntı yok. Ancak NuGiz’in yakın tarihli bir raporu, yeni Pixel tabletin Stylus için destek taşıyabileceğini ima ediyor.

Rapora göre , Universal Stylus Initiative’in (USI) web sitesinde “Tangor” kod adlı bir Google tablet tespit edildi. Liste, tabletin herhangi bir özelliğini açıklamadı, ancak yaklaşmakta olan cihazın bir kalemi destekleyeceğini gösteriyor.

USI, birlikte çalışabilir aktif ekran kalemlerinin nasıl çalışması gerektiğini standartlaştıran kar amacı gütmeyen bir şirketler grubudur. Grup, tüm cihazlarla çalışabilen tek, aktif bir kalem anlamına gelen diğer cihazlarla çapraz uyumluluğu kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Google Pixel Tablet

Google, USI’ye 2018’de katılırken Google’ın markasını taşıyan bir cihazın grup tarafından onaylanması ancak şimdi oldu. Aslında Google Pixel tablet, USI onay mührünü bile alan ilk Android tablet olabilir.

Tabii ki bu sadece küçük bir bilgi ve Google’ın yeni tablette kalemi nasıl uygulayacağını hala bilmiyoruz. Yeni Google Pixel tablet gerçekten bir kalemle gelecekse, kalemin nasıl şarj olacağını görmek ilginç olacak. Özellikle, USI standardı yakın zamanda NFC’yi kablosuz şarj yöntemi olarak ekledi. Yani, Google bunun için gidebilir.

Pixel Tablet’in resmi lansmanına daha bir yıl varken, ürünün teknik özellikleri hakkında yorum yapmak pek akıllıca olmaz. Ancak önümüzdeki aylarda cihaz hakkında daha fazla sızıntı ve söylenti görmeyi bekliyoruz.

Yeni Galaxy A13, Mediatek Helio G80 çipine sahip olabilir