Hem tablet hem dizüstü Google Pixel C duyuruldu

google pixel c tablet 1

Google, Nexus 5X ve Nexus 6P modellerinin haricinde birde yeni tablet bilgisayar duyurdu. Chromebook Pixel’den yola çıkarak tasarlanan cihaz Pixel C adını taşıyan yeni bir tablet bilgisayar. Google Pixel C tablet bilgisayarın teknik özellikleri ve fiyatı haberimizde.

google-pixel-c-tablet-1

Teknoloji devi Google, yeni tablet bilgisayarını duyurdu. İlk kez Nexus adını taşımayan bir tabletle karşımıza çıkan Google, bu ürünü Pixel C olarak duyurdu. Ancak Pixel ismine yabancı değiliz çünkü firma daha önce Chromebook Pixel adında bir dizüstü bilgisayar duyurmuştu. Google Pixel C, Apple tarafından duyurulan iPad Pro’ya ve Microsoft tarafından duyurulacak olan Surface Pro 4 modeline bir alternatif olacak. Yani Google Pixel C, üst segmentte yer alan bir tablet bilgisayar.

Google’ın yeni tabletinin basın görsellerinde cihaz bir klavyeyle gösteriliyor. Bu klavyenin içerisinde herhangi bir donanım bileşeni yer almadığını söyleyelim. Klavye sadece güçlü mıknatıslarla Pixel C tablete bağlanıyor ve Bluetooth klavye işlevi görüyor. Tam boya sahip klavye 149 Dolara satılan bir aksesuar. Bu bilgiyi verdikten sonra yeni Pixel C tabletin teknik özelliklerine geçebiliriz.

google-pixel-c-tablet-3

Uzun zamandır mobil tarafta görmediğimiz NVIDIA, Tegra X1 yongasıyla Pixel C tablete güç verecek. AnTuTu performans testinde 75.000 puana ulaşan bu yonga mobil dünya için yeterli ve hatta üst düzey bir performansa sahip. Aynı yonga ShieldTV’de de kullanılıyor.

Google Pixel C isimli tabletin 10.2 inç boyutunda 2560 x 1800 piksel çözünürlük sunan bir ekranı var. Bu ekran 308 ppi kesinlik değerine sahip ve 500 nit parlaklığında. sRGB renk gamutuna sahip olan ekran oldukça kaliteli görüntüler vaad ediyor. Cihazda Maxwell grafik işlem birimi ve 3GB RAM’e yer verilmiş. Android 6.0 Marsmallow sürümüyle gelecek olan Pixel C tablet, USB-C bağlantı portuna sahip.

Yeni tablet Google Pixel C 32 GB ve 64 GB depolama alanı seçenekleriyle satışa çıkacak. 32 GB’lık versiyonu 499 Dolardan, 64 GB’lık versiyonu ise 599 Dolardan önümüzdeki ay satışa çıkacak. Klavyenin 149 Dolar olduğunu tekrar hatırlatalım.

google-pixel-c-tablet-2

Huawei Nexus 6P hakkında her şey!