Google Pixel modelleri Türkiye’de neden satılmıyor?

google pixel 4

Geçtiğimiz günlerde yeni Pixel modelini satışa sunan Google Türkiye’yi yine es geçti. Peki Google Pixel modelleri Türkiye’de neden satılmıyor? İşte yanıtı.

Akıllı telefon sektöründe yayın olarak kullanılan 2 farklı mobil işletim sistemi bulunuyor. iOS ve Android. Bilindiği üzere iOS sadece Apple cihazlarında kullanılan bir mobil işletim sistemi. Android ise iPhone haricinde satışa sunulan hemen her telefonda karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla pazarda çok daha yaygın.

Bu açıdan bakıldığında Android’in geliştiricisi olan Google’ın da pazarda önemli bir paya sahip olması beklenebilir. Lakin durum pek de böyle değil. Zira Google ürettiği Pixel modelleriyle hayli sınırlı bir kitleye hitap ediyor. Hatta öyleki Google henüz bu modellerini Türkiye pazarında bile satışa sunmuş değil. Peki ama neden?

Google Pixel 5 özellikleri

Google Pixel modelleri Türkiye’ye gelecek mi?

Google son olarak geçtiğimiz günlerde Pixel 5 modelini tanıtmıştı. İşin üzücü yanı ise şimdiye kadar hiç bir Pixel modelinin ülkemizde satışa sunulmamış olması. Yani Google Türkiye pazarını hiç düşünmedi. Bu reddeden sonra da düşüneceğini pek sanmıyoruz.

Çünkü Türkiye pazarında yoğun bir rekabet söz konusu. İnsanların alım gücü de düşük olduğu için genel eğilim düşük fiyatlı modeller üzerine. Böyle bir tabloda Google’ın Türkiye pazarına girmesi büyük bir anlam ifade etmeyecektir.

Zira Google‘ın Pixel modelleri için belirlediği etiket piyasa ortalamasının hayli üzerinde. Dolayısıyla Google’ın mevcut fiyatlarıyla Türkiye’de başarılı olması çok zor.

ABD hükümeti Google davasını açtı