MagSafe Charger Samsung modellerinde de çalışıyor

MagSafe

Apple’ın yeni şarj teknolojisi MagSafe Charger Samsung ve Google modellerinde de çalışıyor. İşte detaylar.

Apple kısa süre önce gerçekleştirdiği etkinlikte yeni iPhone modellerini tanıtmıştı. iPhone 12 modelleri genel olarak iPhone 11 modellerine benzer özellikler ile geldi. Cihazın geneline bakıldığında 5G desteği dışında önemli bir artıl bulunmuyordu.

Apple şarj tarafında da MagSafe ismini verdiği yeni bir şarj teknolojisi tanıttı. Bu genel olarak iPhone 12‘nin arkasına yerleştirilmiş olan mıknatıs benzeri bir yapı ile mümkün oluyordu.

Bu teknolojideki temel amaç iste telefonun kablosuz şarj esnasında panele tam olarak oturmasını sağlamaktı. Yani siz telefonu tam olarak ortalayamamış olsanız dahi, mıknatıs mekanizması sayesinde telefon standa yerleşebiliyordu.

magsafe charger

MagSafe Charger diğer modellerde de çalışıyor

Apple her ne kadar bu teknolojiyi yeni iPhone modelleri için tanıtsa da Samsung Galaxy Z Fold 2 ve Google Pixel 5 sahipleri de bu teknolojiden faydalanabilecekler. Zira yapılan testlere göre Apple’ın güvenlik sağlayan yeni şarj teknolojisi Samsung ve Google cihazlarında da verimli olarak çalışıyor.

Bu da Samsung ve Google’ın yorulmadan Apple’ın teknolojisine ortak oldukları anlamına geliyor.

Herşey bir yana zaten Apple’ın yeni tanıttığı bu teknolojinin çok da önemli olmadığı gerçeğini atlamamak gerekiyor. Yani böyle bir özelliğin telefonda olması ya da olamaması çok büyük bir fark teşkil etmeyecektir. Elbette karar yine de kullanıcıların.

Huawei Freebuds Pro ve P40 serisinden büyük başarı