Google Pixel 3 için iPhone üreticisi ile görüşüyor

pixel 3

Teknoloji ve yazılım sektörünün önemli isimlerinden biri olan Google, akıllı telefon pazarına yönelik önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Google’ın Pixel 3 ve 3XL modelleri için Foxconn ile görüştüğü ortaya çıktı.

Google son birkaç senedir akıllı telefon sektörüne ağırlık vermeye başladı. Bilindiği üzere Google, Andorid işletim sistemi haricinde bazı telefon modelleriyle de pazarda etkin bir konuma yükselmek istiyor. Yazılım devi şimdiye kadar bu amacına ulaşabilmiş değil. Fakat Pixel 3 ve 3XL modelleriyle Google’ın pazar ağının daha da geniş bir çevreye yayılacağını söylemek mümkün.

Google, Pixel 3 için Foxconn ile temasa geçti

Hatırlanacağı üzere Google, geçtiğimiz yıl HTC’nin akıllı telefon bölümü için önemli bir yatırım yapmıştı. Bu yatırım neticesinde önümüzdeki günlerde tanıtılacak olan Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri HTC mühendisleri tarafından geliştirildi.

Kısa süre önce Google’ın yeni Pixel modellerine ilişkin bir sızıntı gerçekleşmiş ve bu sızıntıda XL modelin çentikli bir tasarıma sahip olduğu su yüzüne çıkmıştı.

Google bu çentikli modeller birlikte pazar ağını daha da genişletmek ve globalleşmek istediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Keza yazılım devinin iPhone modellerinin de seri üretimini yapan Foxconn ile temas halinde olduğu ortaya çıktı.

pixel 3

Muhtemelen Google, Foxconn ile işbirliği yaparak üretim bandını daha da hızlandırma niyetinde. Böylece klasikleşen stok sorunları ortadan kalkacak ve Google daha global bir pazar ağına erişmiş olacak.

Dev bataryasıyla dikkat çeken en ucuz 5 akıllı telefon