Google Pixel 8’de ekran boyutu küçülüyor

Google Pixel 8

Google’ın yakında kullanıcılarla buluşturacağı yeni akıllı telefonu Google Pixel 8, öncülüne kıyasla daha küçük bir ekrana sahip olacak.

Bildiğiniz gibi Google, önümüzdeki ay düzenleyeceği I/O 2023 etkinliğinde yeni akıllı telefonu Pixel 7a’yı tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yüzden şirkette gözler Pixel 7a’ya çevrilmiş durumda. Ancak şirketin kullanıcılarla buluşturacağı asıl telefon Pixel 7a değil tabii ki. Amerikalı teknoloji devi yeni amiral gemisi akıllı telefonu Google Pixel 8’i de bu yıl piyasaya sürecek.

Son haftalarda çeşitli sızıntılarla ve söylentilerle gündemimizi meşgul eden Pixel 8, bugün yeni bir sızıntıyla gündeme taşındı. Gelen bu son haber, telefonu merakla bekleyenleri hayal kırıklığına uğratabilir. Çünkü gelen bilgilere bakılırsa Google Pixel 8, öncülü olan Pixel 7’den daha küçük bir ekrana sahip olacak.

Google Pixel 8 Pro

DSCC Google’dan Ross Young’ın paylaştığı bilgilere göre Google Pixel 8’in ekranı 6.16 inç olacak. Pixel telefonlarda görmeye alışık olduğumuz 6.7 inçlik ekran ise Pixel 8 Pro’da yer alacak. Young, Google’ın bu ekranların üretimi için Samsung’a sipariş verdiğini, bu yüzden telefonların son halinde bu ekranların yer alacağının netlik kazandığını söylüyor. Young’a göre ekranların üretimine önümüzdeki ay başlanacak.

Eğer Ross Young’un bu iddiası doğruysa, Pixel 8’in ekranı öncülü Pixel 7’den küçük olacak demektir. Çünkü hatırlarsanız geçtiğimiz yıl çıkan Pixel 7’nin ekran boyutu 6.3 inçti.

Pixel 8 serisi telefonların Google’ın Tensor G3 yonga setinden güç alması bekleniyor. Samsung Exynos 2300 tabanlı bu yonga setinin bir önceki nesildeki Tensor G2’den daha iyi bir performans sunacağı tahmin ediliyor.

Yeni Game of Thrones dizisi resmen duyuruldu