Google Pixel 8 önceki modellerden daha pahalı olacak

Google Pixel 8

Google Pixel 6 ve Pixel 7, 600 dolar fiyatla satışa çıkmıştı. Pixel 6 Pro ve Pixel 7 Pro da 900 dolardı. Yeni bir rapora göre Google Pixel 8’in fiyatı daha pahalı olacak.

Yogesh Brar tarafından paylaşılanlara göre Pixel 8, 650 ya da 700 dolar fiyatla satışa sunulacak. Bu da geçtiğimiz sene çıkan Pixel 7’ye göre 50 – 100 dolarlık fiyat artışı demek oluyor. Pixel 8’in, Pixel 7 gibi 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olacağı söyleniyor. Telefonun diğer özelliklerine bakacak olursak, cihazda 6.17 inç’lik, FHD+ çözünürlüğünde, 120Hz yenileme hızına sahip OLED ekran olacak. Google Pixel 8‘in ultrasonik parmak izi okuyucusuyla geleceği belirtiliyor.

Yogesh Brar, telefonun pilindeki değişiklikler dahil olmak üzere şimdiye kadar sızdırılan birkaç özelliği de doğruladı. Google Pixel 8’de 4,485 mAh değerinde pil yer alıyor. 24 W normal şarjı, 12 W kablosuz şarjı destekliyor.

google pixel 8

Cihaz gücünü Google Tensor G3 işlemcisinden alacak. Pixel 8’in arka kısmında 50 MP ana kamera ve 12 MP ultra geniş açılı kamera olacak. Ön taraftaki kamera ise 11 MP.

Brar, Google Pixel 8 Pro hakkında herhangi bir şey söylemedi. Fakat Pro’nun da geçtiğimiz seneye göre biraz daha pahalı fiyatla çıkması şaşırtıcı olmaz. Sizinle bir dip not daha paylaşalım, geçtiğimiz haftalarda sanayi kaynaklarına dayandırılan bir raporda da, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da fiyat artışı olabileceğinden söz edilmişti. Ancak ne kadar olacağı konusunda herhangi bilgi verilmemişti. Yogesh Brar’ın paylaşımı eski raporu doğruluyor.

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’nun Ekim ayı başında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

EA’den tek kişilik Black Panther oyunu geliyor