İlk nesil Google Pixel modellerinin fişi çekiliyor!

Google Pixel

2016 yılında tanıtılan Google Pixel modelleri için önümüzdeki ay son bir güncelleme yayınlanacak. İlk nesil Google Pixel için yolun sonu göründü diyebiliriz.

Google, 2016 yılında karşımıza kendi üretmiş olduğu Pixel modelleri ile çıkmıştı. 2 yıl yazılım güncellemesi ve 3 yıl güvenlik güncellemesi sözü ile tanıtılan ilk nesil Pixel ve Pixel XL için yolun sonu görünmeye başlandı. Google cephesinden gelen açıklamalara göre; ilk nesil Pixel modelleri önümüzdeki ay son güncellemesini alacak.

Google cephesi konuyla ilgili; “Ekim 2016’da tanıtılan Pixel ve Pixel XL için iki yıl yazılım güncellemesi ve üç yıl güvenlik güncellemesi alacağını duyurmuştuk. Pixel ve Pixel XL kullanıcıları, Kasım ayı güvenlik güncellemesini almadılar. Ancak Aralık ayında güvenlik açıklarını kapattığımız güncelleme yayınlanacak.” açıklamasında bulundu.

Google Pixel 4 bükülüyor!

Google muhtemelen ilk nesil modeller için son güncellemeyi Aralık ayında sunacak ve çok ciddi güvenlik açığı olmadığı sürece bu modelleri pas geçecek. Peki, bu durum Apple cephesinde nasıl?

Google Pixel

Apple, 2015 yılında tanıtılan iPhone 6s modellerine bile iOS 13 güncellemesini sundu. 4 yıl güncelleme desteği sunarak 2 yıllık güncelleme sunan Google’a tokat gibi cevap veren Apple, neden Apple olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi.

Android telefon satın alırsanız 2 yıl sonra umudunuzu o telefondan kesin. Ancak Apple cephesinden iPhone satın alırsanız 4-5 yıl güncelleme almanız garanti gibi bir şey.