Google’ın premium Dark Web Monitoring özelliği tüm kullanıcılara sunuluyor

Dark Web Monitor 2

Sanal özel ağ (VPN) erişiminden ziyade veri güvenliğini önceliklendiren bir hamleyle Google, Dark Web Monitoring hizmetini genişletiyor.

Daha önce yalnızca ödeme yapan Google One abonelerine sunulan Dark Web Monitoring özelliği, Temmuz 2024 sonuna kadar tüm Google Hesaplarına entegre edilecek. Bu duyuru, Google’ın Google One uygulamasındaki VPN hizmetini aşamalı olarak kaldırmasından kısa bir süre sonra geldi.

Dark Web Monitoring Nedir?

Dark Web, geleneksel arama motorlarıyla erişilmesi zor olan şifreli çevrimiçi ağları ifade eder. Bu ağlar bazen yasa dışı faaliyetler için kullanılır ve ayrıca veri ihlallerinden sızdırılan kişisel bilgileri de içerebilir. Dark Web Monitoring, adınız, adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız gibi kişisel bilgileriniz için internetin bu gizli köşelerini tarar. Bir eşleşme bulunursa, Google sizi bilgilendirir ve şifreleri değiştirme veya çalınan kredi kartlarını bildirme gibi atmanız gereken adımları önerir.

Dark Web Monitoring

Daha Önce Ücretli Bir Özellikti Artık Herkes İçin Mevcut

Daha önce, Dark Web Monitoring yalnızca Google One aboneliği olan kullanıcılar tarafından erişilebilirdi. Bu ücretli hizmet, artırılmış bulut depolama ve aile paylaşımı gibi ek özellikler sunuyordu. Şimdi, dark web’i izleme temel işlevi tüm Google Hesap sahipleri için ücretsiz olarak kullanılabilir olacak. Kullanıcılar, 2024 Temmuz ayından itibaren Google One uygulamasındaki “Sizinle ilgili sonuçlar” sekmesindeki değişikliği görebilecekler. “Sizinle ilgili sonuçlar”, kişisel bilgilerinizi herkese açık arama sonuçlarından tanımlamanızı ve kaldırılmasını talep etmenizi sağlar. Dark Web Monitoring, internetin karanlık köşelerini kolayca fark edilemeyebilecek sızıntılar için tarayarak bunu tamamlar.

Veri İhlalleri Çağında Gelişmiş Kullanıcı Gizliliği

Dark Web Monitoring’e artan odaklanma, veri ihlalleri etrafındaki büyüyen endişeyi yansıtıyor. Çevrimiçi hizmetler ve ürünler düzenli olarak siber saldırıların kurbanı olurken, kişisel bilgilerinizi takip etmenin bir yoluna sahip olmak değerli bir güvenlik önlemi olabilir. Google, bu özelliğini ücretsiz sunarak kullanıcıların dijital çağda kendilerini koruyabilmelerine yönelik önemli bir adım atıyor.

LG, Homey akıllı ev platformunu satın aldı