Google Pixel 7 Pro’da ciddi şarj sorunları yaşanıyor

g4

Google kısa süre önce Pixel 7 ve Google Pixel 7 Pro’yu küresel olarak piyasaya sürdü, ilk satış raporları beklenenden iyi olurken cihaz hakkında hatalar da ortaya çıktı.

Google Pixel 7 ve Google Pixel 7 Pro bir önceki seriye göre ekran, kamera ve yazılım açısından bazı sağlam yükseltmeler ile geldi, ancak son gelen raporlara göre durum biraz tersi.

Yayınlanan raporlara göre  Pixel 7 Pro’nun ekranı toplam pil ömrünü olumsuz etkiliyor. Cihazı test ederken, parlaklık maksimuma çıkarken ekranının çok fazla güç tükettiğini fark ettiler. Telefonun pilinin sadece on beş dakikalık ekran süresinden sonra %10 düştüğü tespit edildi.

Google Pixel 7 Pro

Gelen bilgiler Pixel 7 Pro’nun güç tüketiminin 600 nit parlaklıkta 3.5 ile 4 Watt arasında olduğunu belirtiyor . Ancak 1500 nit’lik maksimum parlaklıkta, 6W’a kadar çıkıyor ve bu da önemli bir pil tüketimine neden oluyor.

Karşılaştırma için yayın, Samsung Galaxy S22 Ultra’nın 1000 nit parlaklıkta 4W kullandığını, Pixel 6 Pro’nun ise yaklaşık 800 nit parlaklıkta 4W güç tükettiğini söylüyor. İlginç olan bu durum sadece Google Pixel 7 Pro modelinde yer alıyor, temel Pixel 7 telefonlarında yaşanmıyor.

Telefonu kapalı mekanlarda ve düşük parlaklıkta kullanmanın muhtemelen pilin bitmesine neden olmayacağını ve kullanıcıların bunu ancak cihazı daha uzun süre daha yüksek parlaklıkta kullanırken fark edebileceklerini belirtmekte fayda var. Google, bir yazılım sorunuysa bu sorunu bir güncelleme ile kolayca çözebilir, aksi durumda işler biraz daha karışık diyebiliriz.

 

Honor 80 serisi hakkında bilgiler gelmeye başladı