Google Pixel 6a ilk güvenlik yamasını alıyor

ga6

Google Pixel 6a, geçen haftadan bu yana ön siparişlere açıldıktan sonra çoğu ülkede dün satışa çıktı. Cihaz için birçok şikayet gelirken, firma kısa sürede de bir güvenlik güncellemesi yayınladı.

Google Pixel 6a ilk yazılım güncellemesini OTA aracılığıyla alırken bu güncellemede yeni birşey yok, Android cihazlar için zaten var olan bir güncellemeyi yeni alacak. Ancak cihazın Android Temmuz güvenlik yamasını değil, bir önceki ay yayınlanan Haziran ayı güncellemesini alması biraz tuhaf. Hali hazırda cihazın kullanım bakımından oldukça şikayetler varken, güvenlik konusunda da sos vermesi firmanın bir nevi kendi ayağına sıkması diyebiliriz.

Google Pixel 6a

Google Pixel 6a için ilk güvenlik yazılımı güncellemesi aşamalı olarak kullanıma sunuluyor. Ünitenizin güncellemeyi alması birkaç gün sürebilir. Kullanıcılar, Başlık > Sistem > Sistem Güncellemesi > Güncellemeyi kontrol et  seçeneğine giderek cihazlarındaki yazılım güncellemesini manuel olarak kontrol edebilir. Pixel 6a’nın hem kilidi açık hem de taşıyıcı sürümleri, ilk gün yaması için uygun.

Kısaca özetlemek gerekirse güvenlik güncellemesi Pixel 6a’da herhangi bir yeni özellik sunmuyor. Ancak, kararlılık iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri sunma olasılığı bulunduğunu söyleyelim. Dün, birden fazla kişinin parmak izini bile kaydetmeden telefonun kilidini açabildiği için büyük bir güvenlik açığı bildirilmişti. Hatanın donanımla mı yoksa yazılımla mı ilgili olduğu belli değil. Bu nedenle, cihazınızda güvenlik güncellemesi alıyorsanız, indirmeye ve güncellenmesi gerekecektir.

Galaxy A23 5G Avrupa’daki fiyatı ortaya çıktı