Yeni Ford Mustang, 14 Eylül’de tanıtılacak

Ford Mustang

Ford CEO’su Jim Farley, merakla beklenen yeni Ford Mustang’in 14 Eylül’de, Detroit Auto Show 2022 kapsamında tanıtılacağını açıkladı.

Otomobil sektörünün en büyük merkezlerinden biri diyebileceğimiz Detroit şehri, pandemi sebebiyle durgun geçen bir iki yılın ardından bu yıl yeniden yılın en önemli otomobil fuarlarından birine ev sahipliği yapacak. Eylül ayında düzenlenecek Detroit Auto Show, otomobil sektörü için pek çok önemli duyuruya ve tanıtıma sahne olacak.

Detroit Auto Show’da otomobilleri sergileyecek şirketler arasında yer alan Ford’un bu fuarda görücüye çıkaracağı otomobillerden biri de yeni Ford Mustang olacak. Yedinci jenerasyon Mustang’in Detroit Auto Show 2022’de tanıtılacağı, Ford CEO’su Jim Farley tarafından resmi olarak duyuruldu.

ford mustang 2

Ford’un bu yıl yeni bir Mustang modeli çıkaracağı kısa süre önce Automotive News tarafından ortaya çıkarılmıştı. Ford CEO’sunun yaptığı açıklamayla birlikte bu iddia doğrulanmış oldu.

Yeni Ford Mustang’in önümüzdeki yılın ilk aylarında üretim aşamasına geçmesi bekleniyor. Mustang’in bu yeni jenerasyonu I4 ve V8 motorlarından güç alacak. Mevcut Ford Mustang modelleri EcoBoost, GT, Mach 1 ve Shelby GT500’den oluşuyor. Tüm bu ikonik modellerin üretimini gerçekleştiren Michigan ofisi, yeni Mustang’in de üretiminden sorumlu olacak.

Yeni Mustang’in tanıtımına da ev sahipliği yapacak olmasıyla daha heyecan verici bir hal alan Detroit Auto Show 2022, 14-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuarla ilgili gelişmeler için takipte kalın.

Apple elektrikli otomobil için Lamborghini yöneticisini kaptı