Pixel güncelleme sorunu nihayet çözüldü!

Pixel güncelleme

Google, kendi telefonlarına güvenlik güncellemelerini veremez hale gelmişti. Neyse ki Pixel güncelleme sorununun bugün yapılan açıklama ile düzeltildiği ortaya çıktı.

Google, Android‘i daha güvenli hale getirmek için her ay güvenlik güncellemeleri yayılamaya geçtiğimiz yıllarda başlamıştı. 3. parti telefon üreticilerine de sıçrayan bu furyada, ilk olarak Pixel ve Nexus modelleri bu güncellemeler ile kavuşuyordu. Ancak 2 Temmuz tarihinde yayınlanan Temmuz ayı Android güvenlik güncellemelerine Google cephesinde sorun çıktı.

Pixel güncelleme sorunu çözüldü!

Google, Temmuz ayı Android güvenlik güncellemesini Pixel ve Pixel 2 modelleri için yayınladığını duyurmuştu. Ancak Pixel güncelleme sorunu ile karşılaştı. Bazı Pixel ve Pixel 2 sahipleri bu güncellemeye kavuşamadı. Bugün ise Google cephesi bu sorunu çözdüğünü ve tüm cihazlarına güncellemeyi stabil bir şekilde sunduğunu açıkladı.

Bu güncelleme ile sistemdeki güvenlik açıklarının kapatılmasının yanında; Pixel 2 ve Pixel 2 XL için bazı modemlere Wi-Fi üzerinden bağlanma sorunları da çözünülüyor. Temmuz Android güvenlik güncellemesini Ayarlar > Sistem > Sistem Güncellemesi bölümünden yükleyebilirsiniz.

Pixel güncelleme

En iyi Android uygulamaları – Temmuz

Güncellemeyi yüklemeden önce Wi-Fi ağına bağlı olmanız ve Pixel telefonunuzun pilini tamamen şarj etmeniz gerekiyor. Android P ile kavuşacak ilk modeller arasında yer alan Pixel, güncelleme konusunda iPhone’un şimdilik tek rakibi olarak gösteriliyor. Umarız, ilerleyen dönemlerde Android dünyasında güncelleme sorun olmaktan artık çıkar.