Nisan ayı Android güvenlik güncellemesi çıktı!

Nisan ayı Android güvenlik güncellemesi

Google, Nisan ayı Android güvenlik güncellemesi ile karşımıza çıktı. İlk olarak Pixel modellerine sunulan Nisan ayı Android güvenlik güncellemesi ile sistemdeki bir çok güvenlik açığı kapatılıyor ve hatalar gideriliyor.

Google, geçtiğimiz yıllarda Android platformunu güvenli hale getirmek için düzenli olarak güvenlik güncellemesi yayınlayacağını ve bunu diğer Android telefon üreticilerine de sunacağını açıklamıştı. Söz verdiği günden bu zamana kadar bir ayı bile atlamayan Google, bugün ise Nisan ayı Android güvenlik güncellemesini yayınladı.

Nisan ayı Android güvenlik güncellemesi yayınlandı

İlk etapta Pixel, Pixel 2 ve Pixel 3 modelleri için yayınlanan Nisan ayına ait Android güvenlik güncellemesi ile sistemdeki güvenlik açıkları yamalanıyor. Ancak Google, sistemde çok kritik güvenlik açığının olmadığını belirtiyor.

Güncelleme ile Pixel 3 ve Pixel 3 XL modellerinde yaşanan performans kayıpları da ortadan kaldırılıyor. Ayrıca Google Asistan’ın sesle kilit açma özelliği bazı Pixel modellerinde ekran parlaklığının yüzde 100 olmasına neden oluyordu. Bu sorun da güncelleme ile çözülüyor.

Google Pixel 3a fiyatı belli oldu

Son olarak güncelleme ile ilk nesil Pixel ve Pixel XL modellerinde yaşanan Bluetooth sorununun da çözüldüğünü belirtelim. Bu güncellemenin önümüzdeki hafta içerisinde son dönemde tanıtılan amiral gemisi modellerine de geleceğini düşünüyoruz.

Nisan ayı Android güvenlik güncellemesi