Google Pixel 6 cihazında kendi çipini kullanacak!

Google Pixel 6 cihazında kendi çipini kullanacak!

Google’ın kendi çip sistemi üzerinde (SoC) üzerinde çalıştığına dair söylentiler 2020’den beri dönüyor. Bugün yeni bir rapor, şirketin ilk SoC’sini bir sonraki amiral gemisinde piyasaya süreceğini iddia ediyor. 9to5’e göre Google, Whitechapel kod adlı yonga setinin bu sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanan Google Pixel 6 telefonlara güç sağlayacağını söyledi.

Daha önceki raporlar, Whitechapel’in telefonlar ve Chromebook’lar için bir SoC olacağını ve Google’ın işlemcileri geliştirmek için Samsung ile birlikte çalıştığını belirtmişti. 9to5Google’ın bugünkü makalesi, Whitechapel’inSamsung Semiconductor’ın sistem büyük ölçekli entegrasyon (SLSI) bölümü ile geliştirildiğine” dikkat çekerek Samsung’un Exynos yonga setleriyle bir bağlantıyı vurguluyor.

Google Pixel 6 cihazında kendi çipini kullanacak!

9to5Google’ın raporunda, prizin çip için dahili bir şirket adı olduğunu söylediği “GS101” de dahil olmak üzere birkaç kod adı var. 9to5Google ayrıca GS harflerinin Google Silicon’u temsil edebileceğini tahmin ediyor. Bu raporda vurgulanan diğer bir kod adı, yayının “ilk Whitechapel SoC için paylaşılan bir platform” olduğuna inandığı “Slider”. Slider, iki kod adı daha olan “Raven” ve “Oriole” dahil olmak üzere birkaç başka projeyle bağlantılı. Bunların, bu sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanan yaklaşan Pixel amiral gemileri olduğuna inanılıyor ve bunlardan birinin Pixel 6 olması bekleniyor. Engadget Google’a onay için ulaştığında Google bu rapor hakkında yorum yapmayı reddetti. Şirketin kod adı kullanım geçmişi ve Whitechapel hakkındaki ısrarlı söylentiler göz önüne alındığında, bu rapor güvebilir diyebiliriz. Samsung, Apple, Huawei ve Xiaomi gibi telefon üreticilerinin halihazırda kendi yonga setlerini yapmış veya değiştirmiş gibi görünmesiyle, Google’ın da aynı şeyi yapması şaşırtıcı değil. Bunların hiçbiri henüz resmi değil ve beklenen Pixel 6 lansmanından hala aylar uzaktayken (ki bu genellikle Ekim ayında gerçekleşir), muhtemelen bu Google SoC hakkında daha fazla şey duymaya devam edeceğiz.

The Witcher dizisi 2. sezon çekimleri tamamlandı