En tehlikeli bilgisayar korsanları yakalandı: Büyük operasyon yapıldı

Kripto para dolandırıcılığı Zero Day Initiative

Dünyanın en tehlikeli bilgisayar korsanları sonunda yakalandı. Özellikle son dönemlerde isimlerini duyurmayı başarmışlardı. Hadi gelin bu en büyük fidye yazılım çetesinin nasıl yakalandığına ve diğer detaylara birlikte bakalım.

En tehlikeli bilgisayar korsanları listesinde ilk sıralarda yer alan bir siber suç örgütü yapılan operasyonlar ile birlikte yakalandı. Bu grup dünyanın en tehlikeli hacker grupları içerisinde yer alıyordu. Fidye yazılımları uzun zamandır birçok kişinin başını belaya soktuğu için ABD başta olmak üzere yoğun bir tepki almışlardı.

REvil olarak bilinen bu suç örgütü Rusya’da yoğun bir şekilde faaliyet gösteriyordu. Rusya federal güvenlik servisi tarafından ele geçirilen bu kişiler özellikle Moskova’ya yerleşmişti ve burada daha fazla aktif çalışıyorlardı.

En tehlikeli bilgisayar korsanları

Konu ile ilgili Rusya çok zor durumda kalmıştı. Özellikle ABD sürekli olarak Rusya’nın bu gruba kasıtlı müdahale etmediğini söylüyordu. 14 şüpheli için 25 adrese baskın düzenleyen Rusya Federal Güvenlik Servisi birçok kişiyi yakaladı. Bu operasyonun ABD makamlarının talebi ile gerçekleştiği söylendi.

en tehlikeli bilgisayar korsanları

Grubun bu kadar tehlikeli olmasının nedeni ise fidye yazılımları kullanmaları ile ilgili. Çetenin Temmuz ayında faaliyetlerini durdurma kararı almasına rağmen Eylül ayında geri dönüş yaptıkları biliniyor. Ancak bu geri dönüş başarısız oldu. İki büyük ABD şirketine saldırı düzenlediler. Ancak bu saldırılar büyük oranda başarısız oldu. En tehlikeli bilgisayar korsanları için yaşanan bu başarısızlık sonun başlangıcı oldu.

Bu şifreleri kullanıyorsanız bir kez daha düşünün: Hackerlar sizi seviyor olabilir

Yapılan operasyonda 426 milyon ruble, 500 bin euro ve 600 bin dolar nakit para ele geçirildi. Ayrıca bu kişilerin kripto para cüzdanlarına el konuldu. Kaçmayı başaran bazı grup üyelerinin yeniden bazı faaliyetler yürütme ihtimalleri var. Bu nedenle büyük bir endişe hakim. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.