Çin Otonom Araçların Halka Açık Yollarda Testine İzin Verecek

dims 1 2

Çin hükumeti kendi kendine giden araçların halka açık yollarda test edilmesine izin verecek. Pekin Belediyesi tarafından alınan kara göre bundan böyle yollarda kendi kendine giden test araçları görülebilecek.

Çin Otonom Araç Testleri için Yeni Bir Adım Attı

Pekin Belediyesi Ulaşım Komisyonu tarafından yayınlanan yeni karara göre şehrin ana yollarında ve onaylanmış bölgelerinde kendi kendine giden araçların testleri yapılabilecek. Geçtiğimiz sene Hükumet yetkilileri tarafından kendi kendine giden araçların ülke otobanlarında test edilmesi yasaklanmıştı. Yasağın yeni regülasyonlar belirlenene kadar geçerli kalacağını belirten yetkililer, geç ve kısıtlı da olsa test izni vermeye başladı.

Yasak nedeniyle Çin’in en büyük şirketlerinden Baidu, ürettiği otonom araçlarını illegal yollarla test etmeye de başlamıştı. Yeni regülasyonlar sayesinde firmalar, otonom araç testleri için yerel yönetime başvuruyor. Verilen izin doğrultusunda da insan sağlığına tehdit oluşturmayacağı ve trafik kazalarına neden olmayacağına inanılan araçların otonom olarak yollarda olması mümkün olacak.

Çin Otonom Araçların Halka Açık Yollarda Testine İzin Veren Sınırlı Sayıdaki Ülkeden Birisi Oldu

Bu gelişme, dünyanın en büyük teknolojik güçlerinden birisi haline gelen Çin için büyük bir öneme sahip. Otonom araç testlerine izin veren kısıtlı sayıdaki ülkeden birisi olan Çin, bu sayede geliştirdiği araçları gerçek hayat senaryolarında test edebilecek.

Toyota 2020’in ilk yarısına kadar 10 elektrikli otomobil tanıtacak

Nokia 5’e Eziyet Kıvamında Dayanıklılık Testi