Google ödeme yöntemleri için değişikliğe gidecek

Google, internet servis sağlayıcıları ile ilgili problem yaşıyor!

Uzun zamandır büyük tartışmalara sebep olan uygulama mağazalarında üçüncü taraf ödeme sistemlerinin yasaklanması politikasından ilk cayan isim Google oldu.

Google ödeme yöntemleri için değişikliğe gidecek. Hem Google Play hem de Apple App Store’da uzun zamandır sadece işletim sistemlerinin sahipleri olan Google ve Apple’ın ödeme sistemlerinin kullanılabiliyor olması büyük tartışmalara neden oluyordu. Bugüne kadar hem Apple hem de Google bu nedenle pek çok defa dava edilmiş olsalar da, iki teknoloji devinin devam eden hukuki süreçleri bu konuda bir adım atmalarını da gereksiz kılıyordu.

Google, AB'de üçüncü taraf ödemelere izin verecek

Ancak geçtiğimiz günlerde Avrupa Komisyonu’ndan onaylanarak uygulamaya konulması kararlaştırılan Dijital Piyasalar Yasası (DMA), 2024 tarihinden itibaren rekabet koşullarının sağlanması ve tekelci faaliyetlerin önlenmesi amacıyla bu iki mağazada da üçüncü taraf ödeme sistemlerine izin verilmesini zorunlu kıldı.

Google Cüzdan güncellemesi Android kullanıcılarına yayılmaya başladı

Google ödeme yöntemleri için değişikliğe gidecek

İşte her ne kadar kararın uygulama başlangıç yılı 2024 olsa da, Google bu süreyi beklemeden üçüncü parti ödeme sistemlerinin belirli kategorilerde ve yeterli şartlara sahip olması şartıyla kullanılabileceğini duyurdu.

Google, 90 milyon dolar ödemek zorunda kalacak

Google’ın yaptığı olumlu açıklama yalnızca bununla da sınırlı değil. Şirket, Google Play’de bulunan uygulamaların %99’unda %15 oranında geri kalanından ise %30 oranında komisyon alındığını ancak bundan sonra tüm oranlardan %3 oranında indirime gidildiğini duyurdu.

Google’ın bu hamlesinden sonraysa, şimdi tüm gözler Apple’a çevrildi. Uzun bir zamandır bu konuda davalarla uğraşan Apple’ın da Google gibi erkenden pes mi edeceği yoksa son güne kadar mevcut düzenini mi koruyacağı merak ediliyor.

Galaxy Z Flip 4 tasarımı bir kez daha sızdırıldı