Huawei Pay’in Avrupa Yolculuğu Başlıyor

huawei pay china

Cepten ödeme sistemlerinin hayatımıza girmeye başlamasının ardından Huawei de kendi ödeme sistemi Huawei Pay’i Avrupa’ya göndermeye hazırlanıyor.

Çoğumuzun telefonun yıllardır var olan ancak neredeyse hiç kullanmadığımız bir özellik düşünün: NFC. Kullananlara pek sık rastlamamakla birlikte dosya aktarımı dışında bu yararlı özelliğin faydalanıldığı pek az alan mevcut. Geçtiğimiz son 2 yılda, büyük firmalar ödeme sistemlerini geliştirmeye başladılar. Fakat hem servise açılan ülkelerde eksikleri vardı, hem de pek çok ülkeye uğramamıştı.

Er ya da geç, telefonlarımız kredi kartlarının yerini almaya başlayacak. Apple, Google ve Samsung’un ardından Huawei de ülkelerdeki banka ve mağaza zincirleriyle anlaşarak yeni piyasalara açılmanın peşinde. Halihazırda Çin’de kullanılan sistem, son bulgulara göre Avrupa’yı gözüne kestirmiş durumda.

Çinli şirket birtakım isim haklarını alarak pazara girişin yolunu hazırlıyor. Tüketicilerin endişesi, servisin Çin’de olduğu gibi çok kısıtlı alanlarda çalışması. Öyle umuyoruz ki Avrupa pazarında çok daha kapsamlı bir hizmet alanı açılır. Herhangi bir ipucu olmamasına karşın, genişleme ilanının 16 Ekim’de Mate 10‘un tanıtımıyla birlikte yapılabileceği düşünülüyor.

Bu alanda çalışmalar yapan daha pek çok firma var. Samsung, Apple ve Google da servisi dünya çapında yaygınlaştırmak ve hizmet verdikleri yerlerde tüketiciyi memnun bırakmak istiyorlar. En büyük sorun, söz konusu gelişimin fazlaca yavaş olması. Umarız servisler yakın bir tarih içinde Türkiye’de de kullanıma açılır.