Google Meet değişik bir özellik aldığını duyurdu

Google Meet, canlı altyazı çevirme özelliğini test ediyor

İş arkadaşlarınız veya arkadaşlarınız planlanmış görüntülü görüşmenize gecikirse artık Google Meet tarafından sunulan yeni özelliği kullanabilirsiniz. İşte detaylar.

Teknoloji devi, Google Meet için bir güncelleme yayınlamaya başlayacak. Böylece bir toplantıda tek kişi siz olduğunuzda toplantılardan çıkmanızı talep edecek. Diyelim ki bir ekip toplantısında oturum açıyorsunuz, ancak beş dakika içinde kimse gelmiyor: uygulama sizi toplantıdan atmayı teklif edecek. İki dakika içinde yanıt vermezseniz, otomatik olarak atılacaksınız.

Google Meet değişik bir özellik aldığını duyurdu

Discord gibi diğer hizmetler, bant genişliğinin boşa harcanmasını önlemek için benzer önlemleri zaten uyguluyor. Zoom ayrıca boş toplantılar için bir zaman sınırına sahip, ancak 40 dakikaya kadar boş bir toplantıda kalınabiliyor. Google bu yeni özelliği sunarak hedefinin kaynak israfını durdurmak olup olmadığını açıklamadı. Ancak şirket, video ve ses akışınızı istemeden yayınlamanızı önlemeye yardımcı olabileceğini umuyor.

Google Meet canlı olarak çevrilmiş altyazıları geniş çapta sunmaya başladı

Ne olursa olsun, toplantılarınızdan ayrılmanızın istenmesini istemiyorsanız bu özellik kullanışlı olabilir. Özellik varsayılan olarak açık olacak, ancak bunu kapatmak için Ayarlar altındaki Genel’e gidebilirsiniz. Google, 11 Nisan’dan itibaren kademeli olarak “boş arama bırak” özelliğini kullanıma sunacak ve tüm masaüstü ve iOS kullanıcılarına ulaşması 15 gün sürecek.

Google Meet uygulamayı kolaylaştıran özellikler alıyor

Ayrıca “yakında” Android kullanıcıları için de mevcut olacak. Koronadan sonra canlı görüşmeler yeterince popüler oldu bu nedenle Zoom benzeri tüm uygulamalar bu tarz bir sisteme özen göstermeye başladı diyebiliriz.

Google , Android cihazlardan veri toplamış olabilecek uygulamaları çekiyor