Google Play’e oyunları satın almadan önce deneme özelliği geliyor!

google play try now

Bu akşam gerçekleşecek büyük Google etkinliğinde duyurulması beklenen önemli bir gelişme var. Oyunları satın almadan önce denemek mümkün olabilir. İşte detaylar.

Google için bugün büyük gün. 4 Ekim akşamı yani bu akşam San Francisco’da bir Google etkinliği düzenlenecek. Yeni etkinlikte çok sayıda ürün ve hizmetin duyurulması bekleniyor. İçlerinden bir tanesi için mobil oyuncular için hayli ilgi çekici olabilir.

Oyunları satın almadan önce deneme özelliği!

Eğer iddialar doğruysa Google, Android’in uygulama marketini güncelleyerek yeni özelliğini duyuracak. Google Play Store’un bu yeni özelliği sayesinde oyunları satın almadan önce denemek mümkün olacak. Bazı ülkelerde Google Play Store üzerinde oyunları satın al butonunun yanında “Şimdi Dene” (Try Now) şeklinde yeni bir buton eklenmesi bekleniyor.

Ancak bu söz konusu butonun sadece uyumlu oyunlarda mı çalışacağı yoksa tüm oyunları mı kapsadığı bilinmiyor. Özellik aktifleştiğinde kullanıcılar 10 dakika boyunca oyunu deneyebilecek. Kullanıcılar birden fazla kez oyunun deneme özelliğinden faydalanabilecek ancak oyunların kaydetme özelliği kapalı olacak.

Uygulama yüklenmeden çalışacağı için “stream” edilerek oynanabilecek. Yani aslında kullanıcıya ulaşan oyunun video görüntüsü olacak. Bu sebeple gecikmeli (lag) bir oyun deneyimi olması bekleniyor. Konu hakkındaki detaylar şimdilik bu kadar.

Sizce bu deneme özelliği faydalı olur mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Üç yeni iPad Pro tablet geliyor!