Google Lens artık aynı anda resim ve metin arayabilecek

Google Lens artık aynı anda resim ve metin arayabilecek

Google, MUM’un Google Lens ‘te aynı anda resim ve metin aramayı nasıl mümkün kılacağını gösterdi.

O sırada şirket, çoklu aramanın “önümüzdeki aylarda” başlayacağına söz verdi. Aramaları geliştirmek için henüz MUM kullanmıyor olsa da, çoklu arama beta testine başladı. ABD’de yaşıyorsanız, özelliği Android ve iOS’ta Google uygulamasında deneyebilirsiniz. Bunu yapmak için Google Lens simgesine dokunun ve ardından yeni bir fotoğraf çektikten veya mevcut bir görüntüyü film rulonuzdan içe aktardıktan sonra yukarı kaydırın. Ardından “Aramanıza ekleyin” simgesine dokunun. Yapmanız gerekenler bu kadar basit.

Google Lens artık aynı anda resim ve metin arayabilecek

Size ayrılmış alanı önünüzdeki görsel hakkında sorular sormak veya aramanızı daraltmak için kullanabilirsiniz. Google, metin ve resimleri birleştirerek, yalnızca kelimelerle arama yapmanın zor olabileceği durumlarda aramaları tamamlamayı kolaylaştırdığını iddia ediyor. Diyelim ki beğendiğiniz bir desene sahip bir gömlek görüyorsunuz, ancak aynı desende çorap da arıyorsunuz. Bu özellik o zaman işinize yarayabilir. Şu anda Google, özelliğin en iyi şekilde çalıştığını öne sürüyor.

Google Lens artık aynı anda resim ve metin arayabilecek

Google, “Bütün bunlar, etrafınızdaki dünyayı daha doğal ve sezgisel yollarla anlamayı kolaylaştıran yapay zekadaki en son gelişmelerimizle mümkün oluyor” dedi. “Ayrıca, sormayı hayal edebileceğiniz tüm soruların sonuçlarını iyileştirmek için Arama’daki en son AI modelimiz olan MUM tarafından bu özelliğin geliştirilebileceği yolları araştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Samsung, Galaxy telefonları için yeni işlemciler geliştiriyor