İOS 10’da Bilmedğiniz 5 Özellik

ios 10 guncelleme

Geçtiğimiz günlerde Apple, 1.1 GB boyutunda ve IOS 7 den sonra sunduğu en kapsamlı güncelleme olan İOS 10 birçok özelliği de beraberinde getirdi. Peki bunlardan bilmediğiniz neler?

Gerek kendi uygulamalarında olsun gerekse 3D Touch’ın işlevselliğini arttıran Apple, görsel değişimlerden çok kullanıcıların fazlasıyla işine yarayacak özellikler getirmiş bulunmakta. Kimisi güncelleme notlarında bulunsa bile birçoğu keşfetmemiz için bizlere sunuluş durumda. Bunlardan birkaçını aşağıda bulabilirsiniz.

Mesajlaşırken Resim Arama

Çoğumuz mesajlaşırken karşımızdakine gerek ihtiyaç doğrultusunda gerekse eğlence amaçlı resimler yolluyoruz. Apple bu konuda kullanıcıların işini pratikleştirecek çözümler sunmuş. Firmanın yaptığı hareketli resim ve videodan oluşan arşiv bir hayli geniş. Yapmanız gereken: -Mesaj çubuğunun sol tarafında bulunan App Store simgesine dokunmak -Çıkan arama bölümünden istediğiniz konudaki resim veya videoyu bulabilirsiniz.

IPad’lerde 2 Safari Sekmesini Aynı Anda Görmek

Çoğu Ios kullanıcısının özelimini kurduğu bir özellik diyebiliriz.Aslında çoğu Android cihazlarda uzun zamandır yapılması mümkün olan bir özellik. Apple ise bu özelliği şuan için sadece Ipadler için sunmuş durumda. Yapmanız gereken: -Linkin üzerine uzunca dokunun.Oradan “Open in Split View” yazısına dokunun. -Sekmelerin olduğu bölüme uzunca dokunun. Ve oradanda “Open in Split View”‘i seçin.

Denetim Merkezinde 3D Touch Detayları

Bilindiği üzere 3D Touch uygulamalara girmeden bize bazı özellikleri hızlıca seçme olanağıda sunuyor. Gelen son güncellemeden itibaren Denetim Merkezinde de bunu kullanmaya başlayabileceğiz. Yapmanız gereken. -Denetim merkezinde işlem uygulamak istediğiniz uygulamanın üzerine uzunca dokunmak.(Fener,kamera,zamanlayıcı vs.)

Bildirimlerin Tümünü Temizlemek

 

Yine çoğu Ios kullanıcılarının derdi olan bildirimlerin uygulama uygulama tek tek silinmesi yine bu güncellemeyle beraber tarihe karışıyor. Çoğu Apple kullanıcısını sevindiren bu özellik için yapmanız gereken: -Bildirim merkezindeki X işaretine uzun basıp “Tüm bildirimleri temizle”‘ye dokunmak

Kilit Açma Sistemini Eski Haline Döndürmek

Son güncelleme ile gelen bir diğer değişim ise telefon kilidini açarken parmağınızı dokundurmak yerine Home tuşuna basmak zorunda olmamızdı. Apple bunuda düşünüp ayarlara kullanıcıları için bu özelliği eski haline çevirmeye yönelik seçenekler koymuş Yapmanız gereken: -Ayarlar/Genel/Erişilebilirlik/Ana Ekran Düğmesi sekmesinden Touch ID ile açılmayı aktif etmeniz.

Apple bu güncellemesinde her nekadar tasarımsal olarak ufak değişikliklere gitmiş olsada genel olarak işimizi hızlı görebilmeyi hedeflemiş gibi görünüyor.Ayrıca çeşitli hata düzeltmelerinin bulunduğu İOS 10.0.2 şuan indirilebilir durumda.

Google’ın arabasına fena çarptılar!