Google Lens yeni özelliği işinizi çok kolaylaştıracak

Google Lens yeni özelliği aciklandi

Yapay zeka ile geliştirilen Google Lens yeni özelliği sayesinde işinize büyük kolaylık sağlayacak. Bakalım Google tarafından geliştirilen yeni özellik neler getiriyor?

Gelişmiş yapay zeka sistemlerinden bir tanesini kullanan Google Lens yeni özelliği ile birlikte metin taraması yapacak. Şirket tarafından gelen açıklamalarda, bu uygulama ile ilgili birçok yeniliğin tanıtılacağı ifade edildi. Şimdilik bu uygulamaya gelen sadece birkaç yeni özellikten haberdarız. Google Lens hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse, şirketin kameralar yardımıyla nesneleri tanımlamasını sağlayan sistem diyebiliriz.

Google Lens için ne değişti?

Gelen değişikliklerden en çok göze çarpanı Chrome bağlantısı olacak gibi görünüyor. Normal şartlarda Google Lens ile Chrome arasında pek bir bağlantı yoktu. Şimdi ise şirket tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, her ikisi arasında bir bağlantı kuruldu. Böylece metin taraması yaptığınızda bu, olduğu gibi bilgisayarınıza aktarılacak.

Google Lens yeni özelliği

Öğrenciyseniz not defterinizde yer alan yazıları bilgisayarınıza aktarmak için veya iş için kullanabileceksiniz. Yine aynı şekilde şirketiniz ile ilgili detayları bilgisayara aktarabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Google Lens ve Chrome bağlantısı sağlamak. Yeni gelen Google Lens özellikleri sayesinde, kullanıcılar söyleyemedikleri kelimeleri telaffuz edebilecek. “Dinle” butonuna basmaları bunu kullanmaları için yeterli olacak.

Güvenli internet kullanımı için ne yapmalıyız

Şirketin uygulama ile ilgili yaptığı değişikliklerden bir tanesi aslında genel politikasını ortaya koyuyor. Firma uygulamayı bir arama motoru haline getirmek istiyor. Bu nedenle eğer Google Lens üzerinden metin taraması yaptığınızda bilmediğiniz kelimelere denk gelirseniz, bunu Google üzerinden aratabilirsiniz. Platform sizlere, gerekli bütün bilgileri hızlıca verecektir. Sizce uygulama kullanıcıları tatmin edebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.