Google kişisel verilerinin korunması için adım attı

g1

Google’ın gizlilik politikasında yapılan bir değişiklikle kullanıcılar kişisel verileri arama sonuçlarından kaldırma seçeneği sunuyor. Kullanıcılar artık telefon numaralarının, e-posta adreslerinin ve diğer kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinin (PII) arama motoru sonuçlarından kaldırılmasını talep edebilir.

Yeni Google gizlilik politikası, şüpheli olmayan kişilere zarar vermek için hassas bilgileri kullanan kötü niyetli kuruluşların faaliyetlerini kısıtlamayı amaçlıyor. Kimlik hırsızlığı, takip etme ve muhtemelen finansal dolandırıcılık gibi PII için kullanılabilecek kötü niyetli girişimlerden bazıları. Önceden kullanıcılar, kimlik numaraları, banka bilgileri, imzanızın fotoğrafları ve tıbbi kayıtlarla sınırlı olmasına rağmen, şirketin kişisel verileri arama sonuçlarından kaldırmasını isteyebilirdi. Google Play Store’daki güvenlik bölümü, Google’ın uygulamaya koyduğu güvenlik önlemlerinden bir diğeriydi.

Google

Bu nedenle mevcut önlem, arama sonuçlarında görünmekten korunabilecek gizlilikle ilgili ve kişisel verilerin kapsamını genişletiyor. Kullanıcılar, fiziksel adreslerin, e-posta adreslerinin ve telefon numaralarının yanı sıra, bilgisayar korsanlarına karşı korumalarını artırmak için oturum açma kimlik bilgilerine erişimi de engelleyebilir. Kullanıcılar, arama sonuçlarında gösterilmesinin kısıtlanması gereken PII’lerini içeren URL’lerin kaydını başlatmak için Google destek sayfasına erişebilir. Bu amaçla kullanıcı başına 1.000’e kadar web sitesi oturum açabilir.

Google

Kaldırma işlemi, kullanıcının isteğini yerine getirmeden önce şirketin incelemesini gerektirecektir. İstek kabul edilirse arama motoru hassas kişisel bilgileri içeren URL’yi tüm arama sonuçlarından kaldırır. Sürecin, arama sonuçlarındaki genel bilgileri kısıtlamamak için sağlam olması bekleniyor. Şirketin Arama için Küresel Politika Lideri Michelle Chang tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların korunması için dinamik bir politikaya duyulan ihtiyacın altı çizildi. Arama sonuçlarından kaldırılması için herhangi bir talep verilmeden önce şirketin sıkı bir mekanizma üstleneceğini vurguladı.

Galaxy Z Flip 4, büyük bir pil gücüyle gelecek