Global PC sevkiyatları %4,3’lük bir düşüş yaşadı

f43

Counterpoint tarafından yapılan son araştırma, global PC sevkiyatlarının 2022’nin ilk çeyreğinde %4,3 düşüşle 78,7 milyon adede geriledi.

Üretimi önemli ölçüde etkileyen uzun süredir devam eden parça sıkıntısının da yılın ikinci yarısında muhtemelen hafiflemesi bekleniyor. Counterpoint Research’e göre, geçen yılki sipariş birikimi, önceki tahminlere paralel olarak, ilk çeyrek için global PC sevkiyatlarına önemli ölçüde katkıda bulundu. Ayrıca, küresel enflasyonun ve Avrupa’daki mevcut krizin, 2022’nin ikinci çeyreği için PC sevkiyatlarını etkileyebileceği tahmin ediliyor. COVID-19’un Çin’de yeniden canlanması, bazı şehirlerin zaten karantinada olması nedeniyle üretime de zarar verecek. Counterpoint projeleri, 2022 için genel PC sevkiyatlarının önceki tahminlerinin biraz altına düşecek.

Global PC sevkiyatları

Global PC sevkiyatları %4,3’lük bir düşüş yaşadı

2022’nin ilk çeyreğinde PC sevkiyatları açısından önde gelen ışıklar Lenovo (%23,1), HP (%20,2), Dell, Apple, Asus ve Acer’dır. Lenovo, güçlü bir ürün stratejisiyle birinci sınıf konumunu sürdürebilse de, satıcılar karışık bir servet yaşadılar. Apple ayrıca M1 MacBook serisinde de iyileştirmeler gördü.

Global PC sevkiyatları

OEM’ler iki yıldır devam eden bileşen eksikliğinden kaynaklanan birikimleri temizlemeye devam ederken, yıl için PC bileşeni görünümü parlak görünüyor. Counterpoint, 2022’nin ikinci yarısında PC segmentinde tedarik zinciri ve lojistikte önemli bir gelişme beklendiğini açıkladı.

Galaxy Z Flip 4, büyük bir pil gücüyle gelecek