Google, iOS ve Android alışveriş uygulamalarını kapatıyor

Google, iOS ve Android alışveriş uygulamalarını kapatıyor

9to5 Google, Google’ın hem iOS hem de Android için mobil Alışveriş uygulamalarını kapattığını ve bunun yerine kullanıcıları kendi web Alışveriş sitesine yönlendirdiğini bildirdi. Cuma günü, Xda Developers, Alışveriş uygulamasındaki birkaç kod dizisine “gün batımı” teriminin eklendiğini keşfetti. Buna göre uygulamalar kullanımdan kaldırılacak.

Google, iOS ve Android için alışveriş uygulamalarını kapatmaya karar verdi. Ancak website üzerinden aynı işlemler devam edecek. Şirketin bir sözcüsü 9to5 Google’a uygulamaların Haziran ayına kadar çalışmaya devam edeceğini söyledi. “Önümüzdeki birkaç hafta içinde artık Alışveriş uygulamasını desteklemeyeceğiz. Sözcü, uygulamanın kullanıcılara sunduğu tüm işlevler Alışveriş sekmesinde mevcut “dedi. Arama motoru uygulaması dahil, Alışveriş sekmesinde ve diğer arama motoru platformlarında özellikler geliştirmeye devam edeceğiz. Arama motoru devi “Shopping.google.com sitesi aktif kalacak.” şeklinde ifadelerde de bulundu.

Google, iOS ve Android alışveriş uygulamalarını kapatıyor

Uygulama, kullanıcıların binlerce çevrimiçi mağaza arasından seçim yapmasına ve Google hesaplarını kullanarak alışveriş yapmasına olanak tanıyordu. Google Hesabınızı kullanarak binlerce mağazada hızlıca alışveriş yapmak ve ürün satın almanın alternatif bir yoluydu. Bazı kullanıcılar pazar günü Alışveriş uygulamasını kullanmaya çalıştıklarında “bir şeyler ters gitti” mesajını görüyordu. Alışveriş uygulamasının 59. sürümüne geçen bazı kullanıcılar, uygulamanın son günlerde kullanılamadığını bildiren bir mesaj aldıklarını bildirdi.  Web sürümünün uygulamayla neredeyse aynı olduğu göz önüne alındığında, uygulamaların kalkması çok ciddi bir değişim olmayacak.

Microsoft evren teorisi bugüne kadar bilinen her şeyi değiştirecek