Mobil alışverişte lider iPhone ve iPad

iphone ve ipad

Geçtiğimiz hafta yapılan “Black Friday” indirimleri, bazı istatistiklerin belirginleşmesi için de önemli bir avantaj oldu. Analiz şirketleri mobil alışveriş alışkanlığı ile ilgili önemli bilgiler yayınladı.

iphone-ve-ipad

Her mobil cihazın öne çıkan bazı özellikleri bulunuyor. Kullanıcılar performans, ekran büyüklüğü ve fiyata göre çeşitli satın alma kriterleri belirliyor ve ona göre bir akıllı telefon veya tablet bilgisayar satın alıyor. Peki kullanıcıların ne kadarı bu cihazlar ile mobil alışveriş yapıyor? Sonuçlar ülkemizden değil ABD’den. Ancak bazı çıkarımlar yapmak için oldukça yeterli.

Geçtiğimiz hafta “Black Friday” indirimleri kapsamında dünya genelinde ciddi bir alışveriş çılgınlığı yaşandı. Mağazaların yaptığı indirimler kullanıcıların ilgisini büyük oranda çekti. Yapılan alışverişlerin bir kısmı masaüstü platformlardan, bir kısmı ise mobil cihazlar yapıldı. İşte haberimizin konusu tam olarak bu konuyla ilgili.

İnternet üzerinden yapılan mobil alışverişlerin %78’lik kısmı iPhone, iPad ve iPod cihazlarından yapıldı. Yani mobil alışverişte lider iOS platformu oldu. Android platformu ise mobil alışverişte %21 gibi bir orana sahip oldu. Geriye kalan ufak küsürat ise popüler olmayan platformlara ait. Rakam, Apple’ın liderliğini gösteriyor olsa da aslında geçen yıla oranla ufak bir düşüş söz konusu. Geçtiğimiz 2014 yılının aynı döneminde rakamlar iOS için %79, Android için %19 civarındaydı. Yani ibreler Android lehinde bir artış gösteriyor.

8 adımda Huawei Mate 8’e yakından bakıyoruz!