Google iOS 16 kilit ekranı yenilikler getiriyor

Google iOS 16 kilit ekranı yenilikler getiriyor

Apple bugün iOS 16’yı piyasaya sürdü ve güncellemenin sunduğu en dikkat çekici özelliklerden biri, yeniden tasarlanmış bir kilit ekranı deneyimi olacak. Google da kendi güncellemesini sunuyor. İşte tüm detaylar.

Apple ilk kez, tarih ve saat gibi ekran öğelerinin yazı tipini ve vurgu rengini özelleştirmenize izin verecek. Ayrıca, nihayet widget ekleyebilirsiniz. Bugün itibariyle, aralarından seçim yapabileceğiniz bir avuç Apple ürünü var, ancak önümüzdeki günlerde ve haftalarda, Google dahil olmak üzere çoğu uygulama geliştiricisinin de kendi güncellemelerini bekliyoruz. Pazartesi günü Google, kendi güncellemesi ile iOS kilit ekranı widget’larını desteklediğinde Arama, Chrome, Drive, Haritalar, Gmail ve Haberler kullanıcılarının neler bekleyebileceğini ayrıntılı olarak açıkladı.

Çoğunlukla, burada pek fazla sürpriz yok. Uygulamaların çoğu, bazı özelliklere tek dokunuşla erişmenizi sağlayan birkaç farklı widget ile birlikte gelecek. Örneğin, Chrome widget’ları, tarayıcının gizli modu ve sesli arama işlevi için kısayollar içerecek. Kendinizi internet bağlantınız olmadan bulursanız ve zaman geçirmek için bir şeye ihtiyaç duyarsanız, Chrome’un dinozor oyunu için ayrı bir widget bile var.

Google iOS 16 kilit ekranı yenilikler getiriyor

En iyi yanı, herhangi bir şey indirmek için kendi bildiğiniz yoldan çıkmanıza gerek kalmayacak olması. Google, “Widget’larımız hazır olduğunda, kişiselleştirmeye başlamak için Kilit Ekranınızı basılı tutmanız yeterlidir” diyor. Şirkete göre “önümüzdeki haftalarda” gelmelerini bekleyebilirsiniz. Güncelleme küresel olarak herkese sunulacak desek yanlış olmaz.

ASUS, Zenbook Pro 14 Duo OLED’ i kullanıcılarıyla buluşturdu