Twitter, podcast’leri Blue abonelerine dağıtmaya başladı

Twitter, podcast'leri Blue abonelerine dağıtmaya başladı

Twitter, yeniden tasarlanan Spaces sekmesini kullanıma sunmaya başladı. Bugünden itibaren, iOS’taki Twitter Blue üyeleri, aboneliğin erken erişim Labs özelliği aracılığıyla yeni arayüz öğesini kontrol edebilecek. İşte tüm detaylar.

Sekme, canlı ve kaydedilmiş seçenekleri bir araya getiriyor ve hatta doğrudan uygulama aracılığıyla dinleyebileceğiniz popüler podcast’lerden bir liste sunuyor. Twitter’ın bünyesine podcast eklemeye çalıştığına dair kanıtlar, geliştirici Jane Manchun Wong’un Twitter kodunda bu özelliği keşfetmesi ile ortaya çıktı. Birkaç ay sonra şirket, Android ve iOS’ta İngilizce konuşan küçük bir kullanıcı grubuyla arayüz ince ayarını test etmeye başlayacak.

Twitter, podcast'leri Blue abonelerine dağıtmaya başladı

Twitter’ın kullandığı arayüz, belirli bir podcast veya bölüm bulmak için ideal görünmüyorsa, bu tasarımdan kaynaklanıyor olabilir. Sekme, Pocket Casts gibi özel uygulamaların yerini almayacak. Ancak, dinlemek için yeni bir şey keşfetmenize yardımcı olabilir. Podcastler son yıllarda fazlasıyla popüler oldu. Bu kapsamda popüler sosyal medya uygulaması da kendi bünyesinde podcastlere izin vermek için gerekli adımları atıyor. Spotify üzerinde ciddi bir kitleye erişen podcastler şimdi diğer platformların da merceğinde diyebiliriz. Bu sebeple en popüler uygulamaların da kendi podcast alanlarını oluşturmamalarına şaşırmamak gerek. Yakında bu alanın işe yarayıp yaramadığı ise belli olacak. Söz konusu podcast kısmının yakında tüm kullanıcılara sunulması ihtimali de mevcut. Bu kapsamda çalışmalar hala sürüyor desek yanlış olmaz.

ASUS, Zenbook Pro 14 Duo OLED’ i kullanıcılarıyla buluşturdu